Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Skład stacza się sam z górki lub wjeżdża w "ślepy" tor

<< < (4/6) > >>

Sawi:
Ojjj @SKP ten dowód mnie nie przekonuje, bo sprawdzałem u siebie i lok rusza bez problemu. Proszę więc o nagrany film przez Ciebie, wtedy uwierzę.

Przemek:

--- Cytat: SKP w 10 Grudnia 2011, 22:44:17 ---@Przemek, tutaj masz "dowód" ;)

--- Koniec cytatu ---
Doszedłem wreszcie do tego, że moim problemem był przekaźnik nadmiarowy, a raczej niemożność jego odblokowania. Dlatego skład tracił prędkość, a potem staczał się, jeśli miał pod górkę. @SKP, jeśli chodzi o kable ukrotnienia, to jestem ciekawy po co istnieje w ogóle możliwość ich podłączenia, skoro cytując za Tobą i @Kacu, unieruchamiają cały pociąg.

matek123:
Jeżeli jest za twoją druga lokomotywa z obsadą conected to wtedy jeździe się w podwójnej trakcji. Są to kable do sterowania drugą lokomotywą. Np. Są dwie siódemki połączone kablami: Dajesz pierwszą pozycję w pierwszej, to i w drugiej załącza się pierwsza pozycja.

SKP:
Muszę przyznać Wam rację. Faktycznie, na PC2010 zarówno po połączeniu ukrotnieniem lokomotywy z wagonami, tudzież pojazdem z obsadą nobody można ruszyć. Tylko o ile sobie przypominam, było wiele przypadków, właśnie na Bałtyku przy podłączaniu do zdefektowanego IC MEWA jak i na l61 podczas ściągania defekta ze szlaku, gdzie nie można było ruszyć po sprzęgnięciu 4x Insert. Sprawdzę w najbliższym czasie jak to jest na PC2009, być może to właśnie na tej paczce tak było, a w PC2010 zostało to zmienione.

kacp3r:
W PC2009 na 99,9% ten bug występuje. Widocznie jednak da się na tej scenerii "uzdrowić" zdefektowane loki. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej