Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Skład stacza się sam z górki lub wjeżdża w "ślepy" tor
Przemek:
Czy symulator tak wiernie odwzorowuje prawa fizyki, że przy zahamowaniu lokomotywy na podjeździe pod górkę nie jest ona potem w stanie samodzielnie pociągnąć składu, na dodatek staczając się na dół w kierunku odwrotnym do zamierzonego? Druga sprawa: czy zwrotnice w symulatorze mogą sprowadzić pociąg na "ślepy" tor? Nie sądzę, żebym dojechał do końca trasy. Problemy wystąpiły na trasie zwierzynieckiej w pociągu pośpiesznym.
Sawi:
Dalej męczysz ten zwierzyniec :). Co do staczania się składu tak się zdarza, nawet był filmik na forum jak maszynista próbował trzy razy podjechać pod górkę. I w końcu za tym trzecim razem mu się udało. Podobnie też miałem na scn moczniki_popych tam nie raz delikatnie się stoczyłem.
Rudzik:
Co do zwrotnic, to jedziesz zgodnie z rozkładem/semaforami/prędkościami szlakowymi? Nie zmieniałeś żadnego ze składów ani nie usuwałeś? Nie zmieniałeś nic w plikach trasy?
Przemek:
Dopiero zaczynam zapoznawać się z regułami symulatora, więc zapewne kilka razy złamałem przepisy. Pewnie tutaj jest pies pogrzebany.
Sawi:
Spokojnie, zapewne każdy n nas tak zaczynał. Z czasem jak poznasz lepiej przepisy, sygnały itd nabierzesz wprawy, to wtedy symkowanie stanie się iście przyjemnością. Spróbuje w przeciągu około dwóch tygodni przejechać tę służbę na pośpiechu, by zobaczyć co i jak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej