Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Przygotowana Stacja PKP
szczawik:
--- Cytuj ---A jeśli ktoś, kto ma zawsze najwięcej do powiedzenia, chce mieć nową "Energetykę" - bardzo proste. :) Niech zrobi lepszą.
--- Koniec cytatu ---
Odchodząc od Waszej dyskusji, @queuedEU zrobił masę fajnych rzeczy, i w tym właśnie tą stonkę, są nawet chyba dostępne na Jego stronie.
Jego screen poniżej:
PanMechanik:
--- Cytuj ---@queuedEU zrobił masę fajnych rzeczy, i w tym właśnie tą stonkę
--- Koniec cytatu ---
Czemu więc nie zostały wydane? Zapewne i one nie spodobały się, wymienionej niżej grupie userów.
youBy:
--- Cytat: PanMechanik w 09 Grudnia 2011, 18:01:46 ---
--- Cytuj ---@queuedEU zrobił masę fajnych rzeczy, i w tym właśnie tą stonkę
--- Koniec cytatu ---
Czemu więc nie zostały wydane? Zapewne i one nie spodobały się, wymienionej niżej grupie userów.
--- Koniec cytatu ---
Model nie został przedstawiony na forum do testów, należy pytać autora o powody takiej decyzji.
Jakiej grupie? Proszę o konkretne informacje zamiast wymijających odpowiedzi.
Mutopompka:
--- Cytat: minimini w 08 Grudnia 2011, 14:25:28 ---dlaczego warto jeździć doskonale realnym modelem lokomotywy, po beznadziejnie plastikowym, nie mającym związku z realizmem otoczeniem? Tu i tam, sprawa rozchodzi się tylko i wyłącznie o trójkąty. W symulatorze liczy się symulacja,
--- Koniec cytatu ---
Odpowiedź na Twoje pytanie dlaczego... : bo wpierw symulacja i realność lokomotywy/pociągu/realizm jazdy, przyspieszeń, hamowań, symulacji aspektów zdarzeń na szlaku, dopiero na samym końcu otoczenie, teren i "pierdoły" w stylu lasu, dróg, jeżdżących pojazdów innych niż kolejowe. Liczą się tu priorytety. Osobiście wolę jazdę jak najbardziej realistyczną z "wsiowym" terenem niż mieć piękny teren wokół i jazdę kompletnie odbiegającą od realu. Oczywiście, wszystko co inne niż jazda jest ważne, lecz trzeba postawić na priorytety. Co jest ważne, ważniejsze a co można pominąć lub uprościć.
@mmaciek3905Ile to ja czytałem tu userów z "1 postem", którzy mieli robić trasy, dworce, modele i nagle cisza z ich strony. Nagle padały dyski, wirusy w kompie, posypały się dane, nie było kopii zapasowych, zupa była za słona itp. Więc nie pisz tu takich rzeczy.
Co do kolegi @krzyk4m. Nie oceniam jego po tym poście w żadnym wypadku, gdyż po prostu NIE DA SIĘ! To, że zaprezentował swoje umiejętności - ok. Niech weźmie plan/zdjęcia/rysunki taboru/budynku i pokaże w dziale "do testów" jego twórczość - wtedy Ci, którzy testują dodatki będą mogli wypowiedzieć się szerzej.
PanMechanik - z tym akurat do twórcy się trzeba zwrócić. A takie pisanie bez sensu i logiki nie wiedząc nic na ten temat (odnośnie wydania) modeli - świadczy albo o niewiedzy piszącego po prostu bzdury.
Zarzuca się osobom chcącym coś tworzyć, że "starszyzna" im podcina skrzydła. A niech Ci "narzekacze" sami wezmą odpalą 3DS-a, i zaczną cokolwiek robić. Nagle ten nie potrafi, ten nie ma materiałów, ten nie ma dźwięków, itp. Krytykować każdy potrafi, al jeśli się prosi o pomoc dla "starszyzny" aby coś zrobić, obfocić już nie ma nikogo. Więc dlatego część dodatków nie jest wypuszczana przez autorów właśnie ze względów na brak pomocy. Wię wszelkiej maści malkontenci - pomóżcie!
skbart:
--- Cytat: skbart w 09 Grudnia 2011, 16:18:19 ---Tak wiec realistyczną czy fikcyjną trasę jest w stanie zrobić w parę dni.
--- Koniec cytatu ---
Żartujesz? Trasa to masa pracy, no chyba że chcemy mieć proste tory, trawę i parę semaforów gdzieniegdzie.
--- Cytat: skbart w 09 Grudnia 2011, 16:18:19 ---Bo to brak słów, nie dawno poruszyłem ten problem w innym wątku, że jest wspólne poklepywanie się po pleckach. Niestety ktoś z moderował swoją wypowiedź w tym wątku ale jestem pewien że przeczytałem coś w stylu "że tylko ktoś umie robić mapowanie i niech inni się za to nie biorą" niestety nie pamiętam jak to było dokładnie napisane.
--- Koniec cytatu ---
I znowu wypowiadasz się w kwestii na temat której nie masz pojęcia.
Cytat pierwszy: masz maturę? wiesz co to porównanie i przenośnia? widać że trzeba do Ciebie mówić prosty język bo Ty nie rozumieć ... może Ty wrócić lepiej szkoła!!
Cytat drugi: Akurat mam bardzo dobre pojęcie, a Ty, GWIAZDA, pierwszy do klepania po pleckach ...,
Dziękuję za zrozumienie, mmaciek3905, PanMechanik, Tomcio, benek.
aaa... żeby nie było że coś utajam, to są cytaty z wypowiedzi Szoguna
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej