Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Przygotowana Stacja PKP
szogun:
--- Cytat: skbart w 09 Grudnia 2011, 16:18:19 ---Tak wiec realistyczną czy fikcyjną trasę jest w stanie zrobić w parę dni.
--- Koniec cytatu ---
Żartujesz? Trasa to masa pracy, no chyba że chcemy mieć proste tory, trawę i parę semaforów gdzieniegdzie.
--- Cytat: skbart w 09 Grudnia 2011, 16:18:19 ---Bo to brak słów, nie dawno poruszyłem ten problem w innym wątku, że jest wspólne poklepywanie się po pleckach. Niestety ktoś z moderował swoją wypowiedź w tym wątku ale jestem pewien że przeczytałem coś w stylu "że tylko ktoś umie robić mapowanie i niech inni się za to nie biorą" niestety nie pamiętam jak to było dokładnie napisane.
--- Koniec cytatu ---
I znowu wypowiadasz się w kwestii na temat której nie masz pojęcia.
--- Cytat: mmaciek3905 w 09 Grudnia 2011, 16:56:50 ---po co kogoś jechać, nie można wytłumaczyć po prostu i pomóc takiej osobie?
--- Koniec cytatu ---
Ktoś tu jechał, bo nie widzę... Jeżeli coś jest nie tak to lepiej napisać to wprost a nie rozpisywać się w stylu
"Witamy w naszej społeczności. Przykro mi ale Twój model się nie nada na potrzeby symulatorowe, mianowicie posiada on zbyt dużo Polygonów oraz nie odzwierciedla rzeczywistości. Modele do symulatora należy wykonywać na bazie fototekstur ze zdjęć własnych bądź umieszczonych na forum (itd.)".
PanMechanik:
--- Cytuj ---Nie rozumiem takiego postępowania - zagrożenie konkurencją czy co? Bo ja muszę być najlepszy? Chyba walczycie o wspólny rozwój symulatora a nie tylko swoją własną rangę
--- Koniec cytatu ---
Skąd ja to znam. Również zostałem zgaszony w identyczny sposób, i na dodatek przez tą samą grupę userów, co w tym przypadku, ale idzie się do tego przyzwyczaić. Nie warto robić nic. A jeśli już coś się zrobi, to wszystko jest "be", "bo mój model to czy tamto" Zamiast się organizować w tworzeniu naszej pasji, jeden drugiego zniechęca. Ja miałem zamiar zrobić repaint "Energetyki", nie podobało się to niektórym, więc zrobiłem ją tylko dla siebie. A jeśli ktoś, kto ma zawsze najwięcej do powiedzenia, chce mieć nową "Energetykę" - bardzo proste. :) Niech zrobi lepszą.
mmaciek3905:
--- Cytat: szogun w 09 Grudnia 2011, 17:08:12 ---Jeżeli coś jest nie tak to lepiej napisać to wprost a nie rozpisywać się w stylu
"Witamy w naszej społeczności. Przykro mi ale Twój model się nie nada na potrzeby symulatorowe, mianowicie posiada on zbyt dużo Polygonów oraz nie odzwierciedla rzeczywistości. Modele do symulatora należy wykonywać na bazie fototekstur ze zdjęć własnych bądź umieszczonych na forum (itd.)".
--- Koniec cytatu ---
Właśnie tak jest lepiej. Wyciągnij rękę, poprowadź go, wytłumacz, pomóż komuś tak jak to opisał:
--- Cytat: krzyk4m ---User to widok ortograficzny, polecam zapoznanie sie z podstawami grafiki trójwymiarowej, problem ze zblizeniem przedmiotu rozwiazauje sie w opcjach widoku :/ i druga sprawa, po co tak bardzo przyblizac? jesli masz problem z zaznaczeniem obiektu lub poligonów to zrób sobie wiekszy obiekt i go zeskaluj pozniej, trzeba robic z głową pewne rzeczy bo szkoda czasu na zabawe i niepotrzebne klikanie.
--- Koniec cytatu ---
Wypowiedź PanMechanik, już potwierdziła tylko moje słowa, jak wspominałem widziałem już kilka takich wątków gdzie zostawiono autora bez suchej nitki na sobie... Więcej do tematu prawdopodobnie nie wniosę a nie zamierzam się powtarzać. Jeżeli pojawi się jakieś sensowne pytanie do mnie to się wypowiem, prawdopodobnie jednak już wszystko powiedziałem...
szogun:
Nie żebym nie szanował pracy kolegi, ale obecnie są większe problemy niż dworzec, które musimy rozwiązać.
mmaciek3905:
--- Cytat: szogun w 09 Grudnia 2011, 17:16:51 ---Nie żebym nie szanował pracy kolegi, ale obecnie są większe problemy niż dworzec, które musimy rozwiązać.
--- Koniec cytatu ---
Szogun, nie rozumiesz... Ja Cie szanuje, uważam, że jesteś bardzo aktywnym userem, który zrobił wiele dla maszyny. Tego chyba nikt nie zaprzeczy. Rozumiemy wszyscy, że jest wiele problemów, trwa z nimi walka, ale w trakcie tego powstają również nowe trasy, pojazdy - może wystarczy porozmawiać z autorem, poprawić jego model, pokazać co i jak i niech tworzy dla tych prywatnych projektów jakieś obiekty. Jak pisałem, mile będzie widziany przy pracach SKM Trójmiasto gdy z Joninem zrobimy układ torowy. Może podsumuje te wszystkie wypowiedzi takim wnioskiem:Najważniejsze to się nie zamykać, nie odtrącać nikogo kto chce wnieść cokolwiek do Maszyny. Nie każdy był alfą i omegą - od czegoś trzeba zacząć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej