Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Warszawski Węzeł Kolejowy
guest4368:
Oszacowanie wymiarów ze zdjęcia/widoku jest bardzo trudne. W praktyce trzeba mieć kilka zdjęć z różnych perspektyw w dobrej rozdzielczości. Google Street View daje nieco zbyt słabe zdjęcia, czasem zniekształcone. Da się tego używać, ale jest to czasochłonne. No i trzeba mieć wcześniej jakieś wymiary celem odniesienia.
up5358:
Mieszkam około 150m od linii z Zielonki na Wileński. Jeśli zdjęcia z komórki Samsung GT5610S wystarczą to podskoczę i mogę pomóc w projekcie. Lustrzanką cyfrową już nie dysponuję, więc tylko owy telefon. Próbne zdjęcie w załączniku. Jeśli "ujdzie w tłumie" jakość to w odpowiednim dziale się pojawią zdjęcia (oczywiście wg wytycznych) słupów sieci trakcyjnej jako całość. Jak potrzeba to jakichś budynków.
guest4368:
Przewiduję teksturę wysięgnika o wymiarach 512x512 px. Załączyłeś obraz o wymiarach 1000x707px. Gdyby wysięgnik zajmował całe zdjęcie - wtedy prawdopodobnie jakość byłaby odpowiednia (trzeba wziąć poprawkę na straty kompresji jpeg).
Ponieważ trwają pracę nad odcinkiem Warszawa Wileńska - Zielonka przydałby się jakiś cabview z tej linii. Na YouTube znalazłem dwa filmiki z przejazdu od Zielonki do Tłuszcza, jednak z W-Wy Wschodniej. Gdyby ktoś miał "dojście" byłbym bardzo wdzięczny. Dobrym pomysłem byłoby skołowanie SRJP oraz zapytanie się maszynisty o technikę prowadzenia EN57 na tej trasie. Nie wiem jednak, jaka jest polityka KM w sprawie osób postronnych w kabinie.
MaciejM:
--- Cytuj ---Nie wiem jednak, jaka jest polityka KM w sprawie osób postronnych w kabinie.
--- Koniec cytatu ---
Tuż przed EURO2012 pojawiły się w każdym pojeździe przy kabinie białe naklejki z informacją dot. osób postronnych. Jednakże jeśli drzwi są otwarte, a pasażer nie przekroczy progu - znajduje się w strefie pasażerskiej :)
AtapiCl:
KM niewiele mają do gadania jeśli chodzi o politykę. Przepisowo ze względów bezpieczeństwa w kabinie przebywać osobom nieupoważnionym nie wolno niezależnie od przewoźnika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej