Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Warszawski Węzeł Kolejowy
Duchu:
Gdyby była potrzebna pomoc przy zgromadzeniu zdjęć ze stacji od Wileńskiego do Tłuszcza, to chętnie służę pomocą ;)
guest4368:
Mam mało wolnego czasu, jednak niekiedy znajdę chwilę dla MaSzyny. Wykonałem model kasy biletowej z Klembowa. Model pasuje także do kasy z Zagościńca (tamta ma jednak przybudówkę). Proszę o zdjęcia na tekstury tych dwóch budynków oraz wiat przystankowych z Klembowa. Model Olszynki ma pewne problemy z teksturą. W załączniku prezentuję screen kasy biletowej z bardzo roboczymi teksturami. Jeśli dostarczycie materiałów, zdjęć to od czasu do czasu jestem w stanie coś wymodelować.
Edit: Kolejny model - Jasienica Mazowiecka
Edit2: Dobczyn
Bez porządnych zdjęć to koniec możliwości. Bardzo proszę o zdjęcia.
karolmaszynista:
Co do tworzenia budynków, to nie wpadł ktoś, aby skorzystać z Google Street View do pomocy w jakimś wymierzaniu i tym podobne?
Reg. zakazy 10.
Popraw wiadomość, by była czytelna.
Benek
guest4368:
Prosiłbym o fotki wysięgników sieci trakcyjnej z linii W-wa - Tłuszcz. Zwykłych długich/krótkich; Wydłużonych długich/krótkich (takich jak np. na peronach Słonecznej); wysięgników krzyżowych (nie jestem pewien, czy różnią się znacznie długością w zależności czy są dla przewodu dłuższego czy dalszego od słupa). Dodatkowo przydały by się specyficzne wysięgniki na głowicach rozjazdowych - są bardzo długie. Tę linię zelektryfikowano w 1952 siecią o wysokości 1.3m, później stosowano raczej 1.7m. MaSzynowa sieć nie jest "kompatybilna" z tym systemem (spotykanym w zasadzie tylko na wwk). Sieć, którą zrobiłem wcześniej była w zasadzie prowizorką. Sprawa raczej pilna, gdyż chciałbym zelektryfikować stację porządnie.
--- Cytuj ---Co do tworzenia budynków to nie wpadł ktoś, aby skorzystać z Google Street View do pomocy w jakimś wymierzaniu i tym podobne?
--- Koniec cytatu ---
Jakoś (nie) wpadłem na to już dawno temu. Za pomocą Google Earth można mierzyć odległości z dokładnością do ok. 10cm, w zależności od dostępnych zdjęć.
karolmaszynista:
Ja mówię o Google Street View, a nie o Google Earth.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej