Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Warszawski Węzeł Kolejowy

<< < (11/20) > >>

SKP:
Wybacz mały OT, ale... czy mi się zdaje czy to screen z Blendera?
To na pewno Blender. Kursor 3D, oświetlenie, kamera - tego w 3ds max nie ma.

guest4368:
Rozstaw osi torów na stacji Wołomin oszacowałem na 13,75m a szerokość peronu na 10,3m (ze zdjęć satelitarnych, sprawdzone poprzez zmierzenie rozstawu szyn na tym samym zdjęciu). Czy ktoś mógłby zweryfikować te wymiary?

Tak, to Blender. Używam tego programu do modelowania, następnie eksport do .3ds i teksturowanie w 3ds max. Według mnie w Blenderze lepiej operuje się widokiem i łatwiej kształtuje bryły.

szogun:
Za to po imporcie masz skaszaniony Smooth.

guest4368:
Z tym rozstawem torów różnie bywa... Od Klembowa w kierunku Tłuszcza 4.0m, a w kierunku Wołomina 4.5m?
Te zdjęcia mogą być lipne, gdyż na przestrzeni 20m rozstaw zmienia się z 4.0 na 3.75m.
Zapewne w miejscach, gdzie rozstaw torów się zwiększa by zmieścić peron, jest przechyłka. Czy można taki odcinek  zastąpić flexem bez przechyłek - duża będzie różnica?

JONIN_EZT:
Zależy jaka tam jest szlakowa w tym miejscu, ale jeżeli Vmax dochodzi do 80km/h ew do 100km/h to dużej różnicy nie będzie. Przy małym Vmaxie to zazwyczaj są tam 2 łuki odwrotne bez rampy przechyłkowej więc flex nie będzie stanowić problemu. Dokładnej geometrii bez profilu linii i tak nie określisz, więc najbezpieczniej bym tam dał flexa bez kombinowania z dokładnymi łukami o dokładnych parametrach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej