Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sceneria w 3ds Max - niewyjaśnione kwestie
Benek:
Próbowałem ominąć te flexy, zrobiłem łuk, a następnie próbowałem go pochylić i nie obraca się tak jakbym tego oczekiwał... Chodzi mi o łącznicę, która jest w kształcie pętli i o zmienny profilu.
AtapiCl:
--- Cytat: bohunIC w 04 Stycznia 2012, 17:20:16 ---Flex nie wspolpracuje z podsypka generowana przez skrypt. @Benek ma tam same flexy na wzniesieniach.
--- Koniec cytatu ---
Nie? W załączniku screen z łukiem stworzonym flexem zawierającym dodatkowo różnicę wysokości.
bohunIC:
Zimal, mialem na mysli calkiem inna sytuacje. Kiedy mamy dwa tory jako proste jeden horyzontalnie A x0.0 y0.0 a drugi B x0.0 y0.8 wtedy polaczone zostaja flexem i ten otoz maly odcinek flexa nie da sie juz zrobic nasypem ze skryptu bo nie jest juz linia prosta tylko ''lukiem''. O takiej sytuacji mowilem. Patrzymy na to z profilu. Flex bedzie ladnie zaokraglony a podsypka sklada sie z trojkatow czyli plaska decha i niewpasuje sie w tego flexa. Czaisz teraz o co mi chodzilo?
AtapiCl:
Przedstaw to (kiedyś ;) ) na screenie, bo ja nadal sądzę, że do Benka problemu to w zupełności wystarczy.
bohunIC:
Zobacz. Zauwaz ze do flexa nawet tak krotkiego jak ten nasyp sie nei dopasuje, czy bedzie jako ''('' czy bedzie jako '')''. Nie ma bata zeby byl elgancko zrobiony, trzeba recznie ''druciarstwo'' robic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej