Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Poszukuję kogoś kto zrobi scenerie

<< < (7/12) > >>

|andy|:

--- Cytat: djcosmo w 15 Listopada 2011, 15:06:57 ---Gdybys mogl stworzyc takie nagranie byłoby to bardzo cenne

--- Koniec cytatu ---

Odcinek Szczecin-Poznań jest dostępny na YouTube:
&feature=channel_video_title (pozostałe części wśród filmów tego użytkownika).

jageer:

--- Cytat: djcosmo w 14 Listopada 2011, 18:47:24 ---Witam, moze rzucam sie z motyka na ksiezyc ale przyznam liczylem na wieksza ilość osób zainteresowany współtworzeniem w/w scenerii, niemniej jednak jak napisałem rozpoczynam prace

--- Koniec cytatu ---

Kolego kup dysk drugi na backupy ;)
No i życzę powodzenia, jak Ci się to dzieło uda to udowodnisz niektórym, że jednak się da.... chociaż przed tobą masa roboty........

Rudzik:
Albo najpierw stwórz jakąś małą stacyjkę, ale realną ze swojej okolicy, żebyś miał i modele i tekstury i detale. Jak Ci się uda to siadaj do tej trasy:)

MaSzynowicz:
@djcosmo: Z całym szacuniem, ale wierz mi, że odechce Ci się robienia tej trasy, jak tylko zaczniesz się uczyć podstaw modelowania, a co dopiero, jak będziesz musiał robić budynki i poprawiać błędy, a i fps za wysoki by nie był, ze względu na dużą ilość tekstur w scenerii. Jak chcesz zrobić trasę, to bierz się za krótki odcinek, najlepiej do 30 km na dobry początek. Proponuję, byś zrobił scenerię do Trzebierzy Szczecińskiej przez Police, bo tam pociągi nie jeżdżą, a sceneria by była bardzo klimatyczna. Koledzy Ci podpowiadają, byś rozpoczął robić małą, ale w pełni (albo chociaż w większości) realną stacyjkę, ale wg mnie to powinieneś spróbować swoich sił na trasie fikcyjnej, a dopiero zabierać się za robienie scenerii realnej, lub w większości realnej.
Z własnego przykładu wiem, jak chciałem z kolegą ze swego miasta robić, bardzo małą scenerię, zaledwie 14 km, zaledwie jeden średniej wielkości układ torowy, oraz kilka dużooo mniejszych, kilka budynków, droga, oraz napisanie eventów, których za wiele by nie było i tak nas zniechęciło. Zdjęcia mieliśmy, plany również, ale na tym się skończyło. Nie wiem czy kiedyś się za nią zabiorę - może w przyszłości, jak będę mial dużo wolnego czasu.

bohunIC:

--- Cytat: djcosmo w 14 Listopada 2011, 18:47:24 ---Witam, moze rzucam sie z motyka na ksiezyc ale przyznam liczylem na wieksza ilość osób zainteresowany współtworzeniem w/w scenerii, niemniej jednak jak napisałem rozpoczynam prace

--- Koniec cytatu ---

Proponuje ci na poczatek zrobienie dobrej pod wzgledem technicznym i wizualnym scenerii fikcyjnej. Ja zaczelem L61 jak zdawalem na studia, od obrony pracy magisterskiej uplynelo juz ponad 6 lat a trasa dalej nie jest gotowa (jeszcze).

Niebede cie straszyc ani zniechecac ale przed toba wiele wyrzeczen i nauki. Nie wystarczy zrobic dobrego BOXA w 3d maxie, trzeba miec jeszcze wiedze i pojecie co sie dzieje na szlaku co w trawie piszczy i dojscia do materialow. W projekcie L61 pomagalo juz tyle osob ze podejrzewam masz mniej znajomych na Naszej-Klasie.

Zacznij od podstaw:
-naucz sie projektowac uklady torowe
-wskazniki, WOS
-ukladac dobra siec trakcyjna
-modelowac infrastrukture kolejowa
-robic dobre zdjecia na modele
-zdobywac materialy (czasem prosic sie o plany bezposrednio od dyzurnego ruchu czy w nastawni)

Pomoc ludzi z tego forum - nieoceniona. Reszte wykonasz Sam.

pzdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej