Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Tekstura SM42 "PKP Energetyka"
szczawik:
Nie najlepiej to wszystko wygląda. Podsyłam fotkę stonki energetyki (SM42-820), powinno się z niej trochę rzeczy wyciągnąć.
Link do fotki:
http://eu07.pl/userfiles/7492/foto-stonka_energetyki.zip
PanMechanik:
--- Cytat: szczawik w 23 Października 2011, 20:40:31 ---Podsyłam fotkę stonki energetyki (SM42-820), powinno się z niej trochę rzeczy wyciągnąć.
--- Koniec cytatu ---
Dziękuje :) Na pewno się przyda do wyłapania właściwego koloru.
szczawik:
Bardziej bym radził kopiowanie odpowiednich kawałków zdjęcia i nakładanie ich na teksturę (a w szczególności ten napis), bo to raczej o to chodzi.
PanMechanik:
Myślałem nad tym. Ale, żeby to miało ręce i nogi, potrzebne by było zdjęcie zrobione "na wprost". Nawet wyprostowanie Twojego zdjęcia nie wiele pomogło. Ja myślę, że zostawił bym teksturę bazową taką jaką jest, zmienił bym tylko odcień koloru poprawił bym okna, zderzaki i inne elementy nadwozia, które dostały żółtego koloru, zrobił bym nowe napisy i czerwone tło pod nie i tak bym to już zostawił.
LHS_ST40S:
Ja od siebie dodam tylko, że trzeba się pogodzić z wejściem MaSzyny w etap restrykcyjnej kontroli jakości, zatem to co kilka lat temu przeszło nie ma prawa istnieć tu obecnie. Nawet jeśli będzie się trzymało kupy, to pamiętajmy że każdy beta ma inny sposób pojmowania twórczości - znaczy się, że może być podzielenie wśród społeczności tych, którzy będą się tym bawić. Jak najbardziej jestem za produkcją dodatków, jeśli nie do publikacji na forum, to w innym miejscu. Co do tekstury stonki z tego tematu myślę, że wcześniej lepiej to wyglądało a teraz jest mało naturalne (barwa żółta jest jaskrawa jakby świeciła).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej