Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Tekstura SM42 "PKP Energetyka"
pborowiak:
Ja bym trochę rozjaśnił żółty kolor pudła i dodał białe obwódki reflektorów (tak jak to jest widoczne np. tutaj : ). Wydaje mi się bowiem, że zrobiłeś repaint stonki PNI a oni mają nieco ciemniejsze/głębsze malowanie.
PanMechanik:
Chciał bym zapytać, czy taki odcień żółtego może być? Czy bardziej go rozjaśnić?
Sawi:
Według mnie ten żółty jest za ciemny, oczywiście porównując go z tym filmikiem na którym widać tę stonkę. Ta filmowa stonka jest bardziej cytrynowa bym rzekł :).
AtapiCl:
Ale robienie tego w stylu "zaznaczę wszystko i pobawię się barwieniem" dyskwalifikuje teksturę.
PanMechanik:
Tak myślałem. Zakombinuję jeszcze coś z nasyceniem i kontrastem. Ciężko jest z pomarańczowego zrobić idealny żółty, no ale spróbuje :)
--- Cytat: ZiomalCl w 23 Października 2011, 20:22:48 ---Ale robienie tego w stylu "zaznaczę wszystko i pobawię się barwieniem" dyskwalifikuje teksturę.
--- Koniec cytatu ---
To wszystko będzie poprawione. Na razie skupiam się na uzyskaniu idealnego odcienia. Jeśli będzie odpowiedni, zacznę poprawiać to co nie powinno mieć odcienia zółtego.
Scalone wiadomości.
Quark-t
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej