...
1) Jaj z kolejka eventow nie tykalem - wciaz chce to zrobic...
...
3) Rozerwania skladu; czy one nie zdarzaja sie wtedy, gdy ustawia sie predkosc poczatkowa skladu w .scn ?
Więc nie wiem co się dzieje. Mam jeden plik z SCN i kilka EXEków. Na tych starszych co chwila jest EVENT nazwa ADDED TO QUEUE. Potrafi być nawet 4 min przerwy... składy sobie jadą wtedy ale żadnych przebiegów nie dostają. Nawet światło S1 po przejechaniu przez semafor sie nie zapali bo też sie kolejkuje. Za to da sie grać z włączonym tworzeniem LOGa. W tym nowym EXE eventy napierdzielają jak szalone bez zatrzymania.LOGa powstaje parę kb w ciągu sekundy. Symulacja spada o 40% (z 4 FPS na Lublinie do 2 - 3 FPS) ale wszystko działa... Jak sie wyłącza LOGa to da się grać przy 4 FPS.
Co do patyków. Wystają 10 cm podnad przewód. Jest tak i nie wiem czy to moja wina poprawki modelu (podwyższenia o 10 cm) czy jest też tak w starych modelach.
Rozerwanie składu. Nie definowałem prędkości początkowej. McZapkie zwiększył coś z virtualnym sprzęgiem zwiększył o 100%. Nie pamiętam co.. ale Ty wtedy robiłeś te patyki i nie miałeś tej poprawki w źródłach.
Nie trzeba wyrzucać. Spróbuj ustawić w pierwszym i drugim członie ET41 dać sprzęg na 7. Bo jak w kiblu da sie na 3 to
No chyba logiczne że dałem na 7, ale w jednym członie bo głupio dawać krotne połączenie z węglarką.