Autor Wątek:  Co jest z trasą od Barta czyli Okręg Lubin  (Przeczytany 7165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ET41-145

• Otrzymane polubienia: 0
Co jest z trasą od Barta czyli Okręg Lubin
« dnia: 28 Sierpnia 2004, 10:23:26 »
Witam.
Kiedy wejdzie trasa Barta czyli Okręg Lubin czy ona wejdzie po nebuli czy przed nebulą bo jak widziałem te screeny to aż mnie wcieło!!!......czekamy na tą trase napewno wszyscy.

Pozdro z Imielina
JESTEM JEDNYM Z TYCH USEROW KTORYM SIE NIE CHCE POMYSLEC I POCZYTAC DOKUMENTACJI A POTEM NARZEKAM ZADAJAC BEZSENSOWNE PYTANIA JEDNO PO DRUGIM

Offline Paul

• Zasłużony dla Symulatora
    • Beskidzka Strona Kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 16
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Sierpnia 2004, 10:48:30 »
Nieprędko wyjdzie. Ale kiedyś wyjdzie:) ZTCW Bart teraz ma słabego kompa i nie może kończyć tej scenerii.

PS. Posty sie zdublowały, skasuj tego drugiego.
automatyka sterowania ruchem kolejowym rox
www.isdr.pl | www.bsk.isdr.pl | pokrzesik.wytnij@gmail.com

Offline Bart

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Sierpnia 2004, 23:06:55 »
Ostatnio przez godzinę bawiłem sie na swojej scenerii i stwierdzam że Winger poprawił eventowanie :D BRAWA WIELKIE. Teraz nie ma już błędów nie odpalających się eventów i wkońcu jest tak jak ja sobie tą scenerię widzę... ale... teraz składy wpadają w poślizgi i stoją nie zwalniając torów... więc stoisz na amen pod S1 bo jakieś brutto padło.

Jeśli uda się to ominąć postaram się już naprawdę (przerywając prace nad modelami) żebyście we wrześniu dostali tą trasę, choć.. czy jest sens?? ma 10 km w linii prostej.

Winger... dałoby radę wyrzucić możliwość rozerwania się składu?? AI jest na to za głupie... ja mam dość oglądania 5 cio częściowych składów z węglem z czego dwie oddzielne części to ET41 (A i za nią goni B).
Marcin_EU (21-08-2005 20:42) napisał:
wystarczy znalezc wielu frajerow i za 10 lat ze starego symka bedziecie mieli bve, a za 50 to moze i mstsa

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 24
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpnia 2004, 02:58:19 »
Aj, aj, po kolei:

1) Jaj z kolejka eventow nie tykalem - wciaz chce to zrobic...
2) Poslizgi beda WKROTCE poprawione. Juz wiem co z nimi zle.
3) Rozerwania skladu; czy one nie zdarzaja sie wtedy, gdy ustawia sie predkosc poczatkowa skladu w .scn ?
Pozdrawiam,
Winger

Offline Paul

• Beskidzka Strona Kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 16
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpnia 2004, 12:00:28 »
Cytat: "Bart"
::: Budowa nowego modelu EU07 dobiega końca potrzebne są fotki na oteksturowanie zwłasza EU07-424 :::

Ekhm... Przecież ona została przerobiona na EP07...
;)
automatyka sterowania ruchem kolejowym rox
www.isdr.pl | www.bsk.isdr.pl | pokrzesik.wytnij@gmail.com

hunter

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpnia 2004, 13:05:17 »
Cytat: "Bart"
Winger... dałoby radę wyrzucić możliwość rozerwania się składu?? AI jest na to za głupie... ja mam dość oglądania 5 cio częściowych składów z węglem z czego dwie oddzielne części to ET41 (A i za nią goni B).

Nie trzeba wyrzucać. Spróbuj ustawić w pierwszym i drugim członie ET41 dać sprzęg na 7. Bo jak w kiblu da sie na 3 to..... można rozczepić człon RA od S!!!!! Jak da sie na 7 to nie da sie odczepić członu od członu. A więc warto spróbować "sprzęg 7" w "oddzielnych" lokomotywach .

Pozdrawiam i życzę przyjemnego tworzenia trasy.

P.S. Nie pytajcie o czas, bo projekt bedzie sie przedłużał :/ Najlepiej nie podawać czasu, tylko czasami wrzucać screeny :)

Offline Bart

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sierpnia 2004, 14:59:27 »
Cytat: "Winger"
...
1) Jaj z kolejka eventow nie tykalem - wciaz chce to zrobic...
...
3) Rozerwania skladu; czy one nie zdarzaja sie wtedy, gdy ustawia sie predkosc poczatkowa skladu w .scn ?

Więc nie wiem co się dzieje. Mam jeden plik z SCN i kilka EXEków. Na tych starszych co chwila jest EVENT nazwa ADDED TO QUEUE. Potrafi być nawet 4 min przerwy... składy sobie jadą wtedy ale żadnych przebiegów nie dostają. Nawet światło S1 po przejechaniu przez semafor sie nie zapali bo też sie kolejkuje. Za to da sie grać z włączonym tworzeniem LOGa. W tym nowym EXE eventy napierdzielają jak szalone bez zatrzymania.LOGa powstaje parę kb w ciągu sekundy. Symulacja spada o 40% (z 4 FPS na Lublinie do 2 - 3 FPS) ale wszystko działa... Jak sie wyłącza LOGa to da się grać przy 4 FPS.

Co do patyków. Wystają 10 cm podnad przewód. Jest tak i nie wiem czy to moja wina poprawki modelu (podwyższenia o 10 cm) czy jest też tak w starych modelach.

Rozerwanie składu. Nie definowałem prędkości początkowej. McZapkie zwiększył coś z virtualnym sprzęgiem zwiększył o 100%. Nie pamiętam co.. ale Ty wtedy robiłeś te patyki i nie miałeś tej poprawki w źródłach.

Cytat: "sq1mhv"
Nie trzeba wyrzucać. Spróbuj ustawić w pierwszym i drugim członie ET41 dać sprzęg na 7. Bo jak w kiblu da sie na 3 to

No chyba logiczne że dałem na 7, ale w jednym członie bo głupio dawać krotne połączenie z węglarką.
Marcin_EU (21-08-2005 20:42) napisał:
wystarczy znalezc wielu frajerow i za 10 lat ze starego symka bedziecie mieli bve, a za 50 to moze i mstsa

Offline Kolejarz

• Otrzymane polubienia: 4
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Listopada 2004, 21:44:57 »
bart zlituj sie nad nami udostępnij to co jest zrobione błagam ta trasa jest genialna

Offline bve2

• http://www.admineu07.prv.pl
  • Otrzymane polubienia: 35
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Listopada 2004, 21:58:22 »
Cytat: "Kolejarz"
bart zlituj sie nad nami udostępnij to co jest zrobione błagam ta trasa jest genialna

ROTFL - dawno się tak nie ubawiłem , ale jazda...

Offline err

« Odpowiedź #9 dnia: 15 Grudnia 2004, 21:01:07 »
No pozwolę sobię wrócić do tematu i zapytam się jak najbardziej uprzejmnie, Bart, czy można się spodziewać trasy pod choinkę? a może juz jest gdzieś opublikowana, a ja zwyczajnie jako nowy użytkownik nie znalazłem jeszcze linku? :)
Pozdrawiam :)