Podziwiam Twoja prace ale nie tedy droga. To nadal zwykla klawiatura do PC + nakladka. Ja pisze o zbudowaniu dedykowanej "klawiatury" - sterownika.
Myśleć sobie można, gorzej zrobić...
Wiem, ale to dla mnie było najprostrze.
Jak napiszesz taki program, daj znać.
W tamtym wątku o moim pulpicie proponował już to Shax (więc, nie jesteś pierwszy). Napisałem szczegółowo dlaczego tak a nie inaczej:
http://eu07.pl/forum/index.php?&topic=3877.msg44264#msg44264Do tego dochodzi możliwość równoległości zdarzeń z klawiatury i z zewnętrznych naszych urządzeń (obsługa kolizji).
To o czym piszesz bez ingerencji w exe przerosło moje możliwości (programator, który posiadam wymuszał na mnie pisanie w assemblerze, w którym to języku nie czuje się najlepiej).
W związku z powyższym nie mogę zgodzić się, że nie tędy droga, bo to jest jedna z dróg, która zaprowadziła mnie do celu.
Gdybym chciał, to pewno poświęciłbym 5x więcej czasu i może coś by wyszło z tego o czym piszesz, tylko jakoś mi się to nie kalkulowało.
Jak macie inne lepsze możliwości, proszę bardzo.
Klawiatura i tak będzie niezbędna do strzałek, insertów, deletów, Shiftów+1/9 itp. Pozbędziemy się jedynie transoptorów, które sterują klawiaturą. Transoptorki nie są drogie, a to moje rozwiązanie zaoszędziło mi czasu na myślenie.
Sprawa "exe" - nadal nie wiemy jakie pomysly chca wdrozyc programisci. Prosba do tych osob, prosze wymienic co bedzie a czego nie bedzie. Nam budowniczym ulatwi to prace.
Od tego trzeba zacząć w ogóle dyskusje na ten temat. Stan na dzisiaj: 2 ludzi do niedawna robiło coś przy exe tj. yB i Kurs. Specjalnie nie liczyłbym na nich, bo mają inne preferencje co do exe (o ile coś w ogóle jeszcze robią przy exe). No jeszcze jest nieszablonowy Q (pozdrawiam), który to, woli swoje exe. Może jak dołączyłby Ra, ale kiedyś tam pisał, iż w tę Maszynę nie będzie ingerował (chyba, że zmieni/ł zdanie).
Mariusz1970 nie mogles sie powstrzymac ? :)
Wyobraź sobie, że mogłem, tylko nie chciałem :)
Prosze nie klucmy sie i nie docinajmy sobie. Skupmy sie na zalozeniach, projektowaniu i wykonaniu tego pulpitu (pulpitow).
Ok.
Pozdro :)