Na jakiej podastawie ma wysłać ten impuls?
Jesli już kombinujesz w ten sposób, to :
Działanie:
Z chwilą, gdy przełączy się przełącznik W zamknie się obwód i dla sterowania przekaźnikiem i dla sterowania klawiaturą. Od momentu przełączenia się przełącznika W do momentu przyciągniecia przekaźnika, będzie ów impuls do klawiatury wysłany. Kondenstaor włączony równolegle do cewki powoduje opóźnienie na przyciąganie i zwalnianie przekaźnika. Tutaj chodzi o opóźnienie na przyciąganie, aby wydłużyć impuls. Kondenstaor jakiś elektorlit, dobieraj doświadczalnie, właduj np 220 uF (pamiętaj o biegunowości kondensatora).
Jeszcze jedna uwaga: przy eksperymentach zauważyłem, iż czas impulsu potrzebnego do wysterowania klawisza w symulatorze jest potrzebny większy niż dla notatnika, szczególnie na większych stacjach, gdzie był niski FPS (symulator ignorował ten impuls, a w notatniku było ok. Musiałem wydłużyć czas tego impulsu, aby był wytarczający dla symulatora)
Wykorzystać tutaj należy dwa zestyki przełącznika hebelkowego.
Z góry mówię, że ta powyższa metoda niepewna jest, w związku z małą możliwością regulacji owego impulsu.
Ponadto nadal nie wiem co chcesz uzyskać na końcu?
Pamiętaj, że symulator symuluje przełącznie się przełącznika z shiftem i bez shiftu czyli:
-przełącznik z 0 na 1 - klawisz jakiś np. p to musi być P, czyli musi wcisnąć się p i shift
-przełącznik z 1 na 0- sam klawisz np. p
Więc co chcesz uzyskać????
Jak na razie twoje wypociny zostawiam bez komentarza.
Nie wiem w ogóle, czy umiesz czytać schematy i czy ten króry Ci teraz podesłałem zrozumiesz go...
Edycja:
Ale działa..... hmmm, dobre sobie.
Daj schemat ideowy.