Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Ograniczenie na wjeździe do Blachowni

<< < (4/4)

mechatronik:

--- Cytat: Pawel T. w 09 Września 2011, 16:24:23 --- A jak do tej pory nie widziałem żeby jakikolwiek kretyn wjechał pod pociąg jadący 20km /h, wrzeszczący RP1 ile powietrza w dudach.

--- Koniec cytatu ---
Właśnie najwięcej wypadków dochodzi na takich przejazdach. Nie mówi się o nich w krajowej TV czy radiu bo to żadna sensacja, że przy 20km/h pociąg uderzył w auto. Gdyby pociąg jechał 60, 70,… Ale tak to mało kogo obchodzi, że auto zostało pokiereszowane. Natomiast co do podawania sygnału baczność to to akurat kierowcy najczęściej ignorują… Ich nie obchodzi czy maszynista trąbi, miga światłami i wymachuje ręką. Dopóki pociąg ma jeszcze kawałek do przejazdu to jadą jak te cepy.

Filip100:

--- Cytat: mechatronik w 28 Sierpnia 2011, 10:28:47 ---Na kolei ograniczenia prędkości to ograniczenia sztywne - nie tak jak w ruchu drogowym, że jak Cię policja nie złapie na fotoradar to sobie szybciej przejedziesz. Tutaj jak pojedziesz szybciej to masz prawie jak w banku, że wagoniki będą chciały poleżeć na trawce…

--- Koniec cytatu ---
Z tym akurat różnie bywa. Może Ty jeździsz zawsze przepisowo, ale w moim mieście mimo dziesiątki (kiedyś w rozkazie "O" z systemu "SERWO", teraz już w WOS-ie) na torach nr 3 i 5 nieraz spotykałem się z prędkościami znacznie przekraczającymi prawidłowe. Moje wiadomości są wiarygodne, bo czasem jeżdżę z różnymi maszynistami i wiem jak jest z obserwacji haslera. Czasem nawet dyskretnie próbuję zwrócić im uwagę, na co odpowiadają "a kto by na kolei przepisów przestrzegał"...

Niebugoclaw:
Haha, jak raz w POL-MIEDŹce jechałem i wjechali 45 na rozjazdy po boku i jak zwróciłem im uwagę (na moje pytanie o znajomości szlaku odpowiedzieli śmiechem) to mówili, że "tolerancja jest" xD

Filip100:

--- Cytat: Niebugoclaw w 20 Września 2011, 20:59:54 ---Haha, jak raz w POL-MIEDŹce jechałem i wjechali 45 na rozjazdy po boku i jak zwróciłem im uwagę (na moje pytanie o znajomości szlaku odpowiedzieli śmiechem) to mówili, że "tolerancja jest" xD

--- Koniec cytatu ---
To jeszcze nic. Ja jak jechałem na szlaku w miejscu, gdzie była dwudziestka na "zły stan toru" (wychlapy, zużyte szyny - z własnych obserwacji) 60 km/h i stałem obok maszynisty to myślałem że wyląduję na podłodze :p

EU07-457:

--- Cytat: Filip100 w 20 Września 2011, 20:55:31 ---[...] na co odpowiadają "a kto by na kolei przepisów przestrzegał"...

--- Koniec cytatu ---

...ten, który raz się "przewiózł" - głównie jeśli chodzi o przekroczenie prędkości. Nikt Tobie wówczas ręki nie poda...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej