Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Programator tablic kierunkowych
matek123:
Jest możliwe. Aparaty w rączki i w tedy zabawa w gimpie. Ewentualnie znajomy mechanik który jeździ na EN57 z wyświetlaczem "wystukiwanym". Czytałem, że są jednostki które nie mają programatorów tylko maszynista wpisuje.
MasterYoda:
Więc jak by ktoś mógł porobić zdjęcia tablic to było by dobrze. Tylko nie teraz jeszcze. Muszę dokładnie się skonsultować z kolegą kiedy co i jak. @matek a gdyby co to mógłbyś załatwić żeby ten mechu wklepał nazwy fikcyjnych a Ty byś to obfocił?
Maszynista_94:
Chodziło mi o to, żeby właśnie tak jak w vBusie ręcznie wpisywać, ale nie nazwę miejscowości, ale kody dla każdej miejscowości docelowej, później to potwierdzać. Tak jak tutaj: &feature=channel_video_title. Gdynia Główna ma kod 48, tak u nas Alakowice mogłyby mieć kod np. 62. Tablice niekoniecznie musiałyby się na wyświetlaczu pod reflektorem wyświetlać, choć nie ukrywam byłoby miło. Chodzi mi o sam proces "wklepywania" do sterownika całej procedury.
MasterYoda:
Ale widzisz ja myślałem nad tym żeby każdy skład miał tablice. A wklepywanie samemu raczej determinuje wyświetlenie tablicy w składach kierowanych przez AI. Najlepiej zrobić ankietę i wtedy wszystko będzie jaśniejsze. Ale też powiniein się wypowiedzieć ktoś z grupy twórców oraz osób bardziej obeznanych w tej dziedzinie.
matek123:
@MasterYoda Przepraszam ale mnie źle odebrałeś, chodziło mi, że ktoś mógłby tak zrobić. Niestety nie mam takich pleców na kolei, ale jak coś będzie wiadomo z postępem to nie wykluczone, że się kiedyś przejadę może do W-wy z aparatem. Mi się zdaje że elektroniczne wyświetlacze we wszystkich EN57 są identyczne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej