Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Semafory

<< < (13/27) > >>

Mannerheim:

--- Cytat: kalapi w 29 Sierpnia 2011, 22:50:29 ---A teraz ciekawostka jaki sygnał wskazuje semafor ?

--- Koniec cytatu ---
Sygnał wątpliwy (czyli należy się zatrzymać i żądać od dyżurnego wyjaśnień).

Chociaż u nas i tak się przejedzie - magia radia i uspokajającego głosu "Możesz śmiało jechać"...
W Polsce w ogóle nie dba się o sygnalizację kształtową - porównajcie sobie nasz kraj i Niemcy pod tym względem. Przepaść.

MuNiO:

--- Cytat: ZiomalCl w 30 Sierpnia 2011, 01:46:00 ---Ja tu widzę dwa semafory - drugi zasłonięty pierwszym...
--- Koniec cytatu ---

Tarcza manewrowa stoi na torze obok.

Niebugoclaw:

--- Cytat: MuNiO w 30 Sierpnia 2011, 10:48:10 ---Tarcza manewrowa stoi na torze obok.

--- Koniec cytatu ---
A obok niej spietafor.

Siecool:

--- Cytat: ZiomalCl w 29 Sierpnia 2011, 23:04:26 ---Siecool - spoko, sypnij groszem to wszystko będzie można wymienić :) Dlatego też to nie jest realne ot tak na kiwnięcie palcem. Są przegięcia w tym temacie (jak np. sygnały z lat 50ych, 60ych do tej pory występujące), jednak dziś jest taka mentalność - nie ma kasy, to odkładamy. A takie zmiany są robione głównie przy modernizacjach. Na to trzeba robić przetargi itd... Pracownicy PLK mogą tylko naprawiać/wymieniać w ramach bieżącego utrzymania.
--- Koniec cytatu ---
Ja to rozumiem, ale róbmy chociaż kroki w dobrą stronę. A tymczasem wracając do mojego semafora ze zdjęcia, bo zapomniałem wspomnieć: rzeczony semafor ma układ komór pcpb. Dlaczego w takim razie s5 podaje się dolną komorą?

AtapiCl:
A dlaczego miałoby nie być dolną? Bo nie było takich wymogów :) I nadal nie ma. A przerabianie istniejących jest nierealne (jeśli mowa o jednej wielkiej akcji - takie rzeczy robi się przy modernizacjach).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej