Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafory
kalapi:
Tylko jak @mechatronik by nie zwolnił i by wjechał V-max za bok to go zamknęli (patrz wypadek w Babach) a ludzie z PLK na wolności by byli. I to jest sprawiedliwość ?
Moim zdaniem najlepsza opcja to kamera na lokomotywie (bodajże Husarze takie coś mają) oraz pełna rejestracja rozmów na radiu. Wtedy siadamy oglądamy i wszystko jasne.
A ten semafor co wrzuciłem to "Wolna droga ze zmniejszoną prędkością" oO
Paczkuś:
--- Cytat: kalapi w 30 Sierpnia 2011, 00:54:56 ---A ten semafor co wrzuciłem to "Wolna droga ze zmniejszoną prędkością" oO
--- Koniec cytatu ---
Górne ramie nie stoi. "Jak nie stoi to nie pojedziesz, hej..." - prosta zasada znana od tysiącleci ;)
Tym bardziej sygnał nocny przy takim ułożeniu ramion i lamp nie wskazuje na sygnał Sr3.
mechatronik:
--- Cytat: Paczkuś w 30 Sierpnia 2011, 01:06:17 ---"Jak nie stoi to nie pojedziesz, hej..." - prosta zasada znana od tysiącleci ;)
--- Koniec cytatu ---
Znajomy instruktor opowiadał kiedyś jak w Technikum Kolejowym uczyli przyszłe dyżurne ruchu zależności kształtowej To od semafora. Żeby wiedza lepiej do głowy wchodziła uczyli: "Gdy on się podnosi ona się kładzie" -żadna przyszła pani dyżurna nie miała problemu z zapamiętaniem tej prostej zależności ;). Taki mały OT ;>
MasterYoda:
Jak już rozmowa o kształtownych, to w Świdwinie na taki sygnał natrafiłem.
Nieładnie tak usuwać zdjęcie po tym, jak odpisałem co faktycznie na nim jest. A że jeszcze zrobiłeś to bez żadnej PW/zaraportowania wiadomości z prośbą o usunięcie postu - wklejam obrazek z powrotem.
ZiomalCl
AtapiCl:
Ja tu widzę dwa semafory - drugi zasłonięty pierwszym...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej