Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafory
AtapiCl:
Kwestia wycinania drzew nie jest taka prosta i nie zależy tylko od PLK. PLK musi uzyskać zgody od ekologów, żeby takie drzewka ruszyć. Są to kuriozalne przyczyny - zwłaszcza w przypadku, gdy takie drzewka wbijają się na tory, ale to prawda i znam przypadki z WWK, gdzie ekolodzy blokowali takie porządki.
--- Cytuj ---A teraz ciekawostka jaki sygnał wskazuje semafor ?
--- Koniec cytatu ---
Już samo to, że ma się wątpliwości powinno być alarmem w głowie maszynisty, który powinien zażądać Sz/R-305, a dyżurny powinien powiadomić monterów.
mechatronik:
Powinno to być ujednolicone. Jak jadę i widzę semafor gdzie świeci się tylko dolna pomarańczowa komora to są dwie opcje. Albo S5 albo S10, S11, S12, S13 bez górnego. Z tym, że wtedy nie ma czasu się zastanawiać i niejednokrotnie (jak się nie pamięta konkretnego semafora) łapie się za hamulec. Nie zamierzam ryzykować ewentualnego wywalenia się na rozjeździe tylko dlatego, że PLKa ma gdzieś bezpieczeństwo ruchu i co semafor to inaczej ma komory. Już miałem przypadek gdy brakowało górnego zielonego i zamiast S10 wyszło S5… Oczywiście u dyżurnego jak zwykle wszystko było w najlepszym porządku. Traf chciał, że tarczę mijałem na pomarańczowo i gdy ją przejechałem na radiu powiedział mi tylko tyle, że wjazd podany. Z daleka natomiast świeciło się ładne pomarańczowe. Właśnie w tym przypadku coś mi nie przypasował układ komór i profilaktycznie zwolniłem do 20km/h -całe szczęście bo na rozjeździe była właśnie 20 na kierunek zwrotny… Dlatego właśnie powinno być to ujednolicone a nie w cały świat porobili i się cieszą, że to w ogóle działa. A w kwestii zabezpieczenia ruchu kolejowego powiem tylko tyle, że w teorii to pięknie wygląda. W praktyce czasem wychodzi jednak na to, że jak coś się popsuło jeszcze za parowozów tak do tej pory tego nie zrobili…
btw Mały pokaz możliwości naszej kochanej PLKi: &feature=channel_video_title Rozumiem, że wszystko może się popsuć ale na PLK raczej jest na odwrót. Jak coś zepsutego naprawią to jest sensacja -"3 lata była uszkodzona tarcza i już ją zrobili!"
--- Cytat: ZiomalCl w 29 Sierpnia 2011, 22:55:02 ---Już samo to, że ma się wątpliwości powinno być alarmem w głowie maszynisty, który powinien zażądać Sz/R-305, a dyżurny powinien powiadomić monterów.
--- Koniec cytatu ---
A dyżurny Ci powie, "mechanik nie chrzań tylko jedź, przed tobą jechał i problemów nie robił" ;)
Siecool:
--- Cytat: ZiomalCl w 29 Sierpnia 2011, 22:28:11 ---Mówię tylko, że to co niektórzy chcą uzyskać nie jest możliwe w praktyce. Dałem konkretny przykład. Mało tego - w nocy też z daleka widzisz w której komorze masz zielone? Nie, dlatego tę zmianę uważam za bezsensowną.
--- Koniec cytatu ---
Broni ktoś wstawić tam np. semafor pięciokomorowy, nawet jeśli jedna miałaby być zaślepiona? Naprawdę wszystko jest kwestią odpowiedniego ustalenia reguł i ich przestrzegania. A w nocy z daleka to owszem nie ma to znaczenia, ale w omówionym przypadku jak widać miało - i to powinno być wyznacznikiem dla PLKi co należy robić.
Paczkuś:
--- Cytat: kalapi w 29 Sierpnia 2011, 22:50:29 ---A teraz ciekawostka jaki sygnał wskazuje semafor ?
--- Koniec cytatu ---
Sr1.
AtapiCl:
To mechanik w takim przypadku jest współwinny. Tu nie powinno być obojętności - dla dobra wszystkich. Co do filmiku - zgadzam się z tym, co na PMK napisał @Paul. Pewne zabezpieczenia jednak działają - zwykle choinki są razem z czerwonym. Nie ma urządzeń niezawodnych, wiemy o tym wszyscy. Jednak ludziom powinno zależeć na tym, aby ich utrzymanie było na jak najlepszym poziomie, żeby do podobnych scen jak z filmu nie dochodziło zbyt często. A tutaj potrzeba zmieniać ludzką mentalność zarówno wśród pracowników PLK, jak i przewoźników (no i ktoś musi sypnąć groszem).
Siecool - spoko, sypnij groszem to wszystko będzie można wymienić :) Dlatego też to nie jest realne ot tak na kiwnięcie palcem. Są przegięcia w tym temacie (jak np. sygnały z lat 50ych, 60ych do tej pory występujące), jednak dziś jest taka mentalność - nie ma kasy, to odkładamy. A takie zmiany są robione głównie przy modernizacjach. Na to trzeba robić przetargi itd... Pracownicy PLK mogą tylko naprawiać/wymieniać w ramach bieżącego utrzymania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej