Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Film Instruktażowy: Ruszanie Elektrowozem

<< < (2/3) > >>

Cesky Kretek:
Od 2:47 napisy znikają zbyt szybko - pauzowanie będzie uciążliwe.
Ciekawym efektem byłoby zastopowanie klatki i płynne ukazanie się oraz zniknięcie napisów, a następnie kontynuacja symulacji.

EU07-483:

--- Cytat: adzik w 12 Lipca 2011, 15:54:52 ---Ok, Wyłącznik szybki służy do rozłączania obwodu WN. Ale bez tego nie obwodów WN co za tym idzie uruchomimy lokomotywy?
--- Koniec cytatu ---

Tak, ale poszczególnych obwodów WN nie załącza wyłącznik szybki tylko odpowiednie styczniki (styczniki przetwornic, grzania pociągu, liniowe i inne). W moim odczuciu racja jest po stronie huntera ;-)

adzik:

--- Cytat: Cesky Kretek w 12 Lipca 2011, 17:01:48 ---Od 2:47 napisy znikają zbyt szybko - pauzowanie będzie uciążliwe.
Ciekawym efektem byłoby zastopowanie klatki i płynne ukazanie się oraz zniknięcie napisów, a następnie kontynuacja symulacji.

--- Koniec cytatu ---
Ok, rzeczywiście - po zwróceniu większej uwagi, wydłużę wyświetlanie napisów i rozciągnę film w stopniu pozwalającym pełne odczytanie tekstów. A wcześniejsze zanikanie/pojawianie się napisów jest czasowo odpowiednie? (przyjąłem czas: 0,5 sekundy na efekt zaniku)

--- Cytat: EU07-483 w 12 Lipca 2011, 17:19:34 ---Tak, ale poszczególnych obwodów WN nie załącza wyłącznik szybki tylko odpowiednie styczniki (styczniki przetwornic, grzania pociągu, liniowe i inne). W moim odczuciu racja jest po stronie huntera ;-)

--- Koniec cytatu ---
Dobrze, nie znam się na lokomotywie w stopniu pozwalającym mi na polemikę bez podawania konkretnych argumentów, zatem przyjmuję uwagę i postaram się do niej zastosować.

Czy coś jeszcze jest rażące, niedociągnięte? Jak tylko czas pozwoli to dzisiaj wieczorkiem lub nocną porą wstawię poprawiony film.

Cesky Kretek:

--- Cytat: adzik w 12 Lipca 2011, 17:38:11 ---
--- Cytat: Cesky Kretek w 12 Lipca 2011, 17:01:48 ---Od 2:47 napisy znikają zbyt szybko - pauzowanie będzie uciążliwe.

--- Koniec cytatu ---
Ok, rzeczywiście - po zwróceniu większej uwagi, wydłużę wyświetlanie napisów i rozciągnę film w stopniu pozwalającym pełne odczytanie tekstów. A wcześniejsze zanikanie/pojawianie się napisów jest czasowo odpowiednie? (przyjąłem czas: 0,5 sekundy na efekt zaniku)
--- Koniec cytatu ---
Miałem na myśli zastosowanie tego efektu ww. czasówkach. Wcześniejsze wyświetlanie napisów było ok. W momencie gdy lokomotywa się toczy, zastopowanie animacji będzie wyglądać ciekawie - gdy lokomotywa stoi, stopowanie nie ma sensu. :)

kurak303E:
Jakiś mało rzetelny ten film. Te wskazówki może każde dziecko wywnioskować z najprostszej instrukcji. Ponadto np. "tym klawiszem włącza się "wysoki rozruch"". Fajnie, a co to jest? Po co to jest? Tego już pewnie każdy nie wie. to samo z przełącznikiem rodzaju hamowania. Ja bym trochę rozciągnął film i wytłumaczył co nieco. Symulator jest na tyle realistyczny, że można się podzielić wiedzą nie tylko na temat, który przycisk na klawiaturze kiedy przycisnąć. Z resztą jak wspomnieli przedmówcy i w tym klipie są błędy - "obwód, zbiorniki". Koncepcja super, wykonanie... bez komentarza. Za tutorial powinien zabrać się ktoś inny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej