Autor Wątek:  Działanie Maszyny na karcie ATI Radeon HD4650  (Przeczytany 2532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal1983

• Otrzymane polubienia: 2
Działanie Maszyny na karcie ATI Radeon HD4650
« dnia: 10 Lipca 2011, 16:09:27 »
Ostatnio okazało się, że moja poprzednia karta grafiki (ATI Radeon 9250) uległa czasowi, używaniu i po prostu przestała działać. Wymieniłem więc i kartę (ATI Radeon HD4650) i zasilacz, ale teraz kiedy uruchomię nawet tor doświadczalny to Windows 7 Professional nawet przy wyłączeniu wszystkich bajerów, trybie w oknie i minimalnej rozdzielczości w momencie kiedy podniosę już pantograf, włączę zasilanie, silnik, sprężarkę i ustawię hamulec na luz i chce ustawić kierunek jazdy (po zejściu całego powietrza z hamulca) kończy mi program twierdząc, że się on zawiesił. Patrzyłem w log.txt, ale tam nie ma żadnych błędów. Czy można temu jakoś zaradzić?

Z Regulaminu:
- Nie pisz całej wiadomości wielkimi literami. Tyczy się to również tytułu wątku. Użycie tylko wielkich liter uznawane jest za krzyk, a z pewnością przez wszystkich bardzo źle odbierane.

- Zakładając nowy wątek, nadaj mu temat adekwatny do treści wiadomości. Tematy typu: "Pomocy!!!", "Problem", "Bardzo ważne!", wprowadzają bałagan na Forum, uniemożliwiając innym Użytkownikom znalezienie interesujących ich treści.

Zapoznaj się z poradnikiem jak prosić o pomoc i sformułuj swoje pytanie ponownie.

libertyn89

- Te nazwy piszę się dużymi literami ponieważ są znakami firmowymi i nie można dowolnie zmieniać wielkości ich liter.

1. Jeśli masz jakieś uwagi do moderatora, to zgłoś je przez PW. Jeśli masz rację, to moderator przyzna Ci ją i poprawi swoją notkę.
2. Ciekawe, że producent pisze Radeon, a nie RADEON: http://www.amd.com/pl/products/desktop/graphics/Pages/desktop-graphics.aspx --- poprawiłem.

Kamils
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2011, 11:08:48 wysłana przez kamils »
Używam Rainsted 17.2.124.12566

Offline AtapiCl

• Zasłużony dla Symulatora
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: ATI RADEON HD4650 i MASZYNA
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca 2011, 16:11:31 »
Że się zapytam - jaką wersję symulatora lub skąd go pobrałeś? :)

Offline Michal1983

Odp: ATI RADEON HD4650 i MASZYNA
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2011, 08:14:30 »
Wersja 1.0.98.8274 pobrana z jednego z linków na stronie w sekcji download/paczki całościowe.

Offline szogun

• ZbanowanyZbanowany
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 573
Odp: Działanie MASZYNY na karcie ATI RADEON HD4650
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2011, 10:30:49 »
Chodziło o wersję symulatora (PC2009, PC2010 TGA, PC2010 DDS) a nie startera.
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Michal1983

Odp: Działanie Maszyny na karcie ATI Radeon HD4650
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2011, 11:51:57 »
Zabrakło mi cierpliwości i już usnąłem tamtą wersję i pobrałem nową PC2010 - tga. Jednak na tej wersji też nie dość, że jedna sceneria ładuje się dłużej niż 20 minuty, to jeszcze po załadowaniu - a nawet w trakcie ładowania scenerii lub w trakcie działania symulatora - główne okno symulatora potrafi się zawiesić (nie odpowiada) i nie ma możliwości dalszego korzystania z programu.

Ponieważ problem dotyczy PC2010 i sam autor napisał post w stosownym wątku (Problemy z Paczką Całościową 2010) - temat zamykam.
libertyn89

Wprowadziłem drobne poprawki interpunkcji.
ABu
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2011, 16:39:12 wysłana przez libertyn89 »