Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Linia 61 - nowa misja

<< < (7/21) > >>

Benek:
Ja Cię rozumiem, też mnie nudziło, to sobie pisałem. Bohun powinien skończyć niebawem scenerię, więc np. ja bym Ci proponował poczekać, ewentualnie napisać scenariusz na jakiejś innej scenerii. Np. na L053 przydałaby się misja na skodę lub jamnika.

wysek44:
Ja miałem kiedyś plany robienia misji do Linii 053, ale narazie ten scenariusz czeka na wenę.

Benek:

--- Cytat: Benek w 12 Stycznia 2012, 15:14:10 ---3. Nadeszły takie czasy wraz z nowym exe, że dist_info się nie używa.

--- Koniec cytatu ---
Jeszcze komentarz: wcześniej było tak, że skład odbierał sygnał od tarczy. Każda tarcza przekazywała do pojazdu wiadomość "Semafor jest 500 m przed tarczą, załącz przy semaforze taką a taką szybkość". Oczywiście chodzi o szybkość adekwatną do sygnału na tarczy.
Obecnie Ra to poprawił na tyle dobrze, że lokomotywa skanuje sobie tory wprzód (odległość do jakiej skanuje jest zależna od szybkości poruszania). Skanuje z odpowiednim zapasem, by łagodnie w razie czego stanąć przed semaforem. Pod obecnego exeka nie używa się więc dist_info oraz event0.

--- Cytat: wysek44 w 12 Stycznia 2012, 15:26:29 ---Ja miałem kiedyś plany robienia misji do Linii 053, ale narazie ten scenariusz czeka na wenę.

--- Koniec cytatu ---
Ło, chciałbym mieć takie problemy. Moją barierą podczas tworzenia są inne obowiązki i przez to brak czasu.

wysek44:
W moim zamyśle ta służba miała być tylko do użytku "dla mnie", a mam jeszcze pytanko:
czy taki eventlauncher ma rację bytu:
node -1 0 test eventlauncher -1 -1 -1 1.0 a 0 none end

Quark-t:

--- Cytat: wysek44 w 12 Stycznia 2012, 15:16:39 ---1.Gdyż poprzedni został zamknięty.

--- Koniec cytatu ---
Ale PW działa i można go otworzyć, co czynię.

--- Cytat: wysek44 w 12 Stycznia 2012, 15:46:01 ---W moim zamyśle ta służba miała być tylko do użytku "dla mnie"

--- Koniec cytatu ---
a potem biadolenie "czemu nie ma w MaSzynie ...".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej