Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Linia 61 - nowa misja
dymus:
Raczej masz błąd we wpisach na eventy, bo 'anglik' na położenia ac, bd, bc, ad i kolejność liter w tym jest ważna, dlatego nie można dać do 'anglika' eventu np. cb. Popatrz sobie jak masz w plikach .scn tej scenerii i innych np. 1herby_ang2ad gdzie podkreślona część to nazwa, a 'ad' to położenie.
wysek44:
Fakt, @dymus. Miałeś rację. Do eventu wkradła się literówka i wszystko popsuła. Teraz poprawiłem i wszystko jest git.
Temat można zamknąć. Nie mam więcej pytań.
wysek44:
Witam!
Po kilku miesiącach mam czas, aby wznowić prace nad misją, o której to pisałem w innym wątku (a raczej o problemie odnośnie tej misji). Mam jednak problem:
Chcę, aby pośpiech wjechał na stację Cz. Stradom od strony Cz. Osobowej i zatrzymał się przy 1 peronie (ew. drugim). Czy muszę dopisać do toru tylko sem_info bez obawy, że AI po zatrzymaniu nie ruszy, czy też powinienem dopisać jeszcze dist_info?
Benek:
1. To czemu nie piszesz w poprzednim temacie tylko mnożysz wątki?
2. Może warto poczekać na nową wersję linii, która będzie zawierać nowy układ torowy (a więc na nowo trzeba będzie pisać eventy) oraz Częstochowę Osobową?
3. Nadeszły takie czasy wraz z nowym exe, że dist_info się nie używa.
wysek44:
--- Cytat: Benek w 12 Stycznia 2012, 15:14:10 ---1. To czemu nie piszesz w poprzednim temacie tylko mnożysz wątki?
2. Może warto poczekać na nową wersję linii, która będzie zawierać nowy układ torowy (a więc na nowo trzeba będzie pisać eventy) oraz Częstochowę Osobową?
3. Nadeszły takie czasy wraz z nowym exe, że dist_info się nie używa.
--- Koniec cytatu ---
1.Gdyż poprzedni został zamknięty.
2.Trochę nudzi mi się taka jazda w kółko wg. tej samej trasy, więc chcę trochę przy okazji przypomnieć, jak eventy się pisze.
3.Aha, rozumiem. Dzienkx
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej