Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Bochnia-Brzesko Okocim
Jaco:
--- Cytat: "Jaco" ---EU07-007 ze składem (koniec trasy) w Brzesku pakuje się na tor zajęty przez 2xA+Bhp
--- Koniec cytatu ---
Zmieniłem jej zwrotki i wjeżdża na tor przy peronie 1
--- Cytat: "Jaco" ---EU07-485 po wyjeździe z Brzeska wali prosto (zamiast za ślamazarną EP09) po niewłaściwym wprost na mijającą wjazdowy EU07-007 i jest crash test...
--- Koniec cytatu ---
Jakoś zadziałała w końcu zwrotka nr 2 na + i 485 poszła na tor właściwy.
Goniąc EP09 w końcu na odc. p.o. (nie znam nazwy) - Bochnia muszę stanąć, bo na odstępie przede mną stoi nieruchomo EP09..., a do Bochni już blisko... Zlikwidowałem próbnie EP09, ale chyba przy okazji pominąłem wpis, który uzależnia wyjazd 485 z Brzeska od EPoki...?! Pozostaje więc problem z EP09 - dlaczego tak wolno i skąd ten postój. Mimo wszystko może da się to poprawić nie czekając na wersję full?
PS. Po raz kolejny piszę, że fajna trasa mimo tych "pogiętych" torów.
adamst:
Z EP09 problem jest chyba ogólnie taki, że AI sobie z nią nie radzi. Jeżeli się ją wstawi np do quarka zamisat osobowego Koniewice-Kac to ledwo co rusza i praktycznie ciągle jedzie na poślizgu :-(
hunter:
--- Cytat: "adamst" ---Z EP09 problem jest chyba ogólnie taki, że AI sobie z nią nie radzi. Jeżeli się ją wstawi np do quarka zamisat osobowego Koniewice-Kac to ledwo co rusza i praktycznie ciągle jedzie na poślizgu :-(
--- Koniec cytatu ---
Witam.
To może leżeć wina po stronie programu: Oto cel programu:
Ustalenie wartości powietrza -> Event uaktywnienia pojazdu -> Podniesienie patyków -> Uruchomienie pojazdu -> Wybranie kierunku -> Wyluzowanie hamulca (w stylu 6 na numlocku, nie na 9) -> Czekanie na sygnał -> Odjazd z zahamowanym składem.
A powinno być tak:
Ustalenie wartości powietrza -> Event uaktywnienia pojazdu -> Podniesienie patyków -> Uruchomienie pojazdu -> Wybranie kierunku -> Wyluzowanie hamulca (9 na numerycznej) -> Sprawdzenie, czy ilość powieteza się zgadza -> Sprawdzenie, czy skład jest pełnie odhamowany -> Czekanie na sygnał -> Odjazd z pełnie odhamowanym składem.
Może coś pominełem......
Pozdrawiam.
mikulasz:
Traska jest naprawde super. Ladne widoki, zwłaszcza nad jeziorem. No i na zakrętach nieźle rzuca, zupełnie jak na transsyberyjskiej :-)
Kozi:
pokazalem ta trase mojemu ojcu który jest kolejarzem i pracuje w Krakowie w PR i on stwierdził, że trasa istotnie jest z bochni ale ostatni stacja to nie Brzesko tylko odcinek w strone Krakowa.
Nie sadze by on sie pomylil poniewaz jezdzi ta trasa codzien i napewna ja zna.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej