Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Tabor wąskotorowy

<< < (5/5)

Jaco:

--- Cytat: "Winger" ---A nawet gdyby jezdzil, za duzo by nie pomogl, bo nie zmiescilby sie pod mostem w Tarnowskich Gorach (dlatego wagony rumunskie nigdy nie dotarly do Miasteczka Slaskiego)
--- Koniec cytatu ---

Tak, ale mógłby obsługiwać składy do Tarnowskich Gór Wąsk. oraz do Suchej Góry. Jesli chodzi o w/w "most" to jest to wiadukt PKP, pod którym jeden z ówczesnych wykonawców robót dla GKW wykazał się amatorszczyzną i źle "wpisał" łuk pod wiaduktem - brak skrajni dla wagonów typu Faur.

--- Cytat: "Winger" ---Poza tym, oblozenie jest w lato takie duze, ze czasem i 14 wagonow nie wystarcza (w zeszlym sezonie tak kilka razy bylo.
--- Koniec cytatu ---

Ale pewnie wiesz, że były i "ciche dni", które są bolesne dla operatorów GKW...

EU05:

--- Cytat: "ET22_RULZ" ---
--- Cytat: "Inter City" ---A jaka jest maksymalna prędkość wagonów MBxd2 ?
--- Koniec cytatu ---

1000mm - 60 km/h, 750mm - 40 km/h.
--- Koniec cytatu ---

To są prędkości konstrukcyjne. Jeden mechanik pracujący na Gdańskich Kolejach Dojazdowych w latach 73-92 i od 2002 na Żuławskiej KD mówił, że jak sprowadzili Lxd2 i MBxd2, to dali szyny S49, wtedy dla MBxd2 była V rozkładowa 45, 35 dla Lxd2. Jednak raz na Lxd2 wyciągnął 55, a na MBxd2 to mu wskazówka wyszła poza skalę (na MBxie hasler jest do 60). A więc, na 750mm na MBxie max jest ponad 60.

PS. Jak kogoś interesuje, na moim emblemacie jest kabina MBxd2-220

:
Jestem gościem w poważnym wieku (:-)), mam kilkunastoleniego syna. Zapewniam wszystkich gorąco, że i ja, i on, pośmigalibyśmy sobie 30 km/h po wąskim torze dla urozmaicenia zamiast 160 po normalnym. Więc kto może i umie, weźcie się do roboty. Może to niewiele, ale ja na pewno docenię Waszą pracę!!!

I oczywiście z największą radością będę betatesterem. Wąski tor często jest "wyboisty" - czy dałoby się to zasymulować na MaSzynie?

A gdyby jeszcze tak ktoś zrobił wąskotorowy parowóz... Miodzio... Px48 to taki uśmiechnięta lokomotywka... okaz urody (reflektory ma tak ustawione, że się śmieją). Wiem, że jeździ na pewno na 1000 mm (Gryfice). Czy na inne prześwity zrobili, nie wiem.

A przy okazji: w Polsce mamy na pewno 1000, 785, 750 i 600 mm. A czy ktoś wie, jak jest z 900 mm na dzień dzisiejszy? Kiedyś podobno były takie w kopalniach węgla brunatnego, podobno sa jeszcze w KGHM Lubin - Polkowice. 900 mm tor ma też kolejka w Wesołym Miasteczku w Chorzowie (dokładniej to obok niego).

A na zakończenie, jak już mówimy o nietypowych szerokościach... Może ktoś zrobi gagarina (ST44) na 1520? Nie musi być LHS, może być trasa fikcyjna.... :):):):) Chodzi o to, że jest INNA... Moim zdaniem to ją czyniłoby niezwykłą

uetam:
Niech ktoś zrobi, może by ktoś zrobił, ale można by było zrobić...aha, no i jak ktoś ma chwilkę czasu to może jeszcze CMK nie ?:P 90 % autorów pracuje przy nebuli a tu ciągle jakieś marudzenia, prośby...Za jakiś czas zacznie sie marudzenie dlaczego nie ma już nebuli i tak w kółko...Uwierzcie, zrobić traskę/model w 3ds wcale nie jest tak trudno( nie mówię że ja robię doskonałe, bo modele mi wcale nie wychodzą, no traski trochę lepiej...). Można się bardzo szybko przyzwyczaić...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej