Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Tabor wąskotorowy
EU05:
Narzekacie, że nie ma spalinowych lokomotyw i zespołów trakcyjnych (oprócz Ganza). Ale jest przecież tabor wąskotorowy. Nie wiem, czy zrobienie szyn 600 mm, 750 mm jest problemem. Ja odwiedzę niedługo Wigierską Kolej Wąskotorową (ex OKL Płociczno) gdzie spotkam i sfotografuję loki Wls50 oraz V10C. Lokomotywa V10C jest lokomotywą z NRD, także nasi sąsiedzi mogliby się ucieszyć ;) Oprócz tego odwiedzę Ełcką Kolej Wąskotorową (ex PKP Ełcka Kolej Dojazdowa), gdzie postaram się sfocić „lopkę” (Wls150, seria PKP Lyd-1). Do tych trzech lokomotyw mam numery Stalowych Szlaków, w których jest o fizyce silnika itp. Te lokomotywy to diesle, a nie spalinowo - -elektryczne, nie powinno być z nimi problemu (pod tym względem). Kto jest chętny na wykonanie ich, proszę pisać na PW.
uetam:
Mhm...mozna zamienic 1.435 na 0.700 w skryptach i robic trase waskotorwa:)
EU05:
--- Cytat: "MatEUzs" ---Mhm...mozna zamienic 1.435 na 0.700 w skryptach i robic trase waskotorwa:)
--- Koniec cytatu ---
0.750...
Jaco:
Myślę, że wąski tor byłby ciekawy (ma swój klimat), ale obawaiam się, że większość młodych forumowiczów wolałaby jednak pośmigać 160 km/h EP09 lub nadal bić rekordy na EP08 w granicach 200 km/h.
Pomysł wąskich torów podoba mi się, ale nie będę pisał zróbcie, bo sam się na tym nie znam i nie będę kogoś namawiał.
hejnal:
Pomysł super!!
Ja się wciąż ucze modelowania. Spróbować mogę ale niemam 3Dsa tylko gmaxa a do niego coś skrypty szwankowały przy texturach.
PS To że spróbuje nieznaczy jeszcze że mi wyjdzie więc proszę nietraktować tego jako zobowiązanie.
PS2 Chętnie nawiąże współprace z zainteresowanymi tym tematem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej