Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Tabor wąskotorowy
Winger:
Oj pardon, MBxd2 jak najbardziej, jeszcze pamietam jak stal w hali na Rozbarku (z oznaczeniami ze Smigla) zanim gierucki (celowo pisze z malej litery) rozszabrowal (bo inaczej sie tego nie da nazwac).
Inter City:
A jaka jest maksymalna prędkość wagonów MBxd2 ?
ET22_RULZ:
--- Cytat: "Inter City" ---A jaka jest maksymalna prędkość wagonów MBxd2 ?
--- Koniec cytatu ---
1000mm - 60 km/h, 750mm - 40 km/h.
Jaco:
--- Cytat: "Winger" ---Oj pardon, MBxd2 jak najbardziej, jeszcze pamietam jak stal w hali na Rozbarku (z oznaczeniami ze Smigla) zanim gierucki (celowo pisze z malej litery) rozszabrowal (bo inaczej sie tego nie da nazwac).
--- Koniec cytatu ---
Niestety mylisz się! Ja także widziałem w hali warsztatów na Rozbarku MBxd2-223 ze Śmigla w 04.2003, ale był on tam tylko przywieziony. Domeną GKW były lokomotywy Tw53 (jeszcze na stanie w latach 80), Lyd1 i Lxd2. Nigdy nie pracowały tam MBxd2. Co prawda GKW prowadziła w różnych okresach ruch pasażerski (najwięcej na linii Gliwice Trynek - Rudy do 10.1991 maszynami Lxd2 + wagony 1Aw), ale była to głównie wąskotorówka o charakterze towarowym - głównie przewóz węgla w wagonach 4 os. Wddxh. MBxd2 byłyby zbawieniem dla dzisiejszych opratorów GKW, ale pojawił się niestety JG ze świtą...
Winger:
Moze i MBxd2 nie jezdzil, ale jednak byl na 785mm (wozki z wagonu rumunskiego wziete).
A nawet gdyby jezdzil, za duzo by nie pomogl, bo nie zmiescilby sie pod mostem w Tarnowskich Gorach (dlatego wagony rumunskie nigdy nie dotarly do Miasteczka Slaskiego).
Poza tym, oblozenie jest w lato takie duze, ze czasem i 14 wagonow nie wystarcza (w zeszlym sezonie tak kilka razy bylo).
BTW: w 04.2003? Heheh, a miesiac pozniej zaczalem tam pracowac jako stroz :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej