Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo - CTL
Benek:
--- Cytat: Tomaszek_Lodz w 15 Marca 2011, 19:04:53 ---Co do uszkodzonego semka, to niekoniecznie trzeba by robić osobny tor.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy :) Najprawdopodobniej semaforem popsutym będzie semafor wjazdowy do Paszek od strony Macierzewa. Zresztą on nie będzie popsuty, czasem zadziała prawidłowo i wyświetli Sr3. To będzie zagadnienie losowe.
« Dodano: 16 Marca 2011, 12:16:26 »Dlaczego na Całkowie nie ma tarcz trój stawnych? Tarcza działa poprawnie.
Ra:
Bo do niedawna nadmiarowe animacje komplikowały używanie wszelkiej sygnalizacji kształtowej…
Benek:
Na razie się powstrzymałem z pisaniem scenariusza, gdyż muszę przebudować scenerię, noo powiedzmy lekko ją zmodyfikować. Jest to celowe, bo to co będzie na scenerii, będzie miało wpływ na scenariusz. Przede wszystkim jakoś chcę urozmaicić te powolne przejazdy między stacjami. Na początek muszę posadzić wskaźniki W13. Nowe exe od Ra umożliwia pochylanie obiektów, co powoduje bardziej realistyczny efekt.
Mihau:
Pewien Administrator twierdził że robisz tylko scenariusze i nie zmieniasz nic w scenerii ale skoro zmieniasz to mam pewien pomysł.
Mianowicie można by w pewnym miejscu wykonać obniżenie terenu coś podobnego do "siodła" które znajduje się na szlaku Sosnowiec Maczki - podg. Dorota.
http://www.youtube.com/watch?v=65St0bEUdNY
http://www.youtube.com/watch?v=nAXcNFeVxng
Można by dać ograniczenie powiedzmy do 10km/h i takim cięższym bruttem trzeba by się nagimnastykować żeby wyjechać.
Benek:
--- Cytat: Mihau_PCC w 18 Marca 2011, 10:28:17 ---Pewien Administrator twierdził że robisz tylko scenariusze i nie zmieniasz nic w scenerii.
--- Koniec cytatu ---
Bo tak jest, prawie tak jest :)
To co robię, to są drobne zmiany na scn, które można wykonać w notatniku. Nie mam 3dmax, więc nawet jakbym chciał, to tego nie zrobię. Może to i czasochłonne, ale tak już jest i zostanie. Jeśli kiedykolwiek jechałeś Zwierzyniec-Towos czy Moczniki-Popych, to możesz zauważyć, że tam też są przerobione tereny. Na przykład, przebudowana stacja Bolesławiec lub zmieniona sieć trakcyjna, czy poustawiane wskaźniki kolejowe. Ze zrobieniem takiej doliny w notatniku byłby bardzo duży problem. Dodatkowo, skład CTL ma masę 2000 ton, więc takie górki bez popychu są niewskazane. Zresztą Całkowo posiada samo w sobie spadki i wzniesienia, mam nadzieję, że można ciągnąć tam 2000 t bez pchającej lokomotywy.
Osobiście uważam, że Całkowo to lepsza ze scenerii, przede wszystkim wydajna. Jednak można ją ulepszyć poprzez wstawienie różnych "bajerów". Na pierwszy rzut lecą wskaźniki W12, W13, W28.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej