Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo - CTL
Benek:
Nadal jesteśmy na odcinku między Macierzewem a Paszkami. Mam nadzieję, że w weekend dojadziemy do Całkowa. Jak jest ktoś > 30 roku życia na forum i zechciałby podłożyć głos dyżurnego to byłoby fajnie. Jeśli chodzi o młodszych, to na razie 2 chętnych się zgłosiło i póki co wystarczy :)
Już wiem, że ten scenariusz będę pisał długo, ponieważ założyłem sobie, że ma być najlepszy z dotychczasowych, które stworzyłem. A z tego względu dużo jest testowania i odpalania symka.
Na przykład dotychczas robiłem dwa zdarzenia alternatywne. Tzn. wjazd na stację i czekanie na pociąg lub przelot przez tę stację bez żadnego postoju. Natomiast w Paszkach zrobiłem tak, że będzie:
1. Albo przelot przez Paszki bez zatrzymania;
2. Albo postój w oczekiwaniu na drezynę;
3. Albo postój w oczekiwaniu na pociąg towarowy.
Mowa o eventach prawdopodobieństwa, których do tej pory oficjalnie jeszcze nie wydałem. Jeden tego typu scenariusz jest na testach. W każdym bądź razie będzie sporo dłubania przy scn. Jedna ze stacji będzie przebudowana, planuję dać też obrotnicę (i zrobić nową (z pomocą WSK-i) - a to zajmuje czas). Ogólnie, będzie dużo niespodzianek [to w sumie już niespodzianka nie jest :D], dziś straciłem 2 godziny, by otrzymać jedną z nich. Jeśli kojarzycie film:
To zapraszam do obejrzenia tego:
Aby otrzymać taki efekt trzeba było poprawić drobnostkę w exe, czego dokonał Ra.
Ogólnie chodzi to płynniej niż na filmie, niestety słaby komp i taka lekka przycinka się pojawia w obrazie.
Podsumowując, prace idą powoli, ale to tylko dlatego, żeby jakość scenariusza była jak najwyższa.
Oczywiście czekam na dalsze pomysły jak przyjdzie Wam coś do głowy.
JONIN_EZT:
To będzie najlepsza misja w symulatorze w historii. Te uszkodzenie semafora to taki sam fart jak wykolejenie w Malborku . W sumie można też nad czymś takim pomyśleć, tylko wymaga dorabiania specjalnego toru, który by się jedynie dla tej misji pojawiał. Przydałoby się coś takiego jak dyskoteka na semaforze, wtedy misja by w ogóle zionęła klimatem złego dnia dla mecha, tylko może bez tych niecenzuralnych:P
Tomaszek_Łódź:
Co do uszkodzonego semka, to niekoniecznie trzeba by robić osobny tor. Można np. zrobić wyjazd ze stacji, podczas którego semafor ulega uszkodzeniu. Wtedy wyjazd następuje na polecenie dyżurnego "wyjazd na stop". Jedynie co, trzeba by zrobić event radiowy, przez który taki komunikat byłby podawany.
Wokulski:
A może, gdy jest wjazd na stację, na radiu słychać ''wjazd i wyjazd podany'', a na wyjazdowym świeci S1. Rozmowy można by nagrać samemu.
EU07-483:
--- Cytat: Tomaszek_Lodz w 15 Marca 2011, 19:04:53 ---Wtedy wyjazd następuje na polecenie dyżurnego "wyjazd na stop".
--- Koniec cytatu ---
Na polecenie dyżurnego to sobie możesz... Rozkaz S.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej