Ja od dłuższego czasu zastanawiam się nad jakimś luźnym wydziałem. Wczasach pogoni za pieniądzem, wiecznym brakiem czasu i troskami przyda nam się odrobina uśmiechu. Co do wydziałów, zapewne trzeba się zastanowić nad przegrupowaniem ich, jak i wydzieleniem jakiegoś luźnego. Dział test został okrojony wyłącznie z powodów zgłoszeń moderatorów, dodam, że słusznych zgłoszeń iż dział test stał się swojego rodzaju targowiskiem, nie interpretować tego dosłownie. Do działu test trafiały tematy, które z powodzeniem powinny być w innym dziale. Niektórym wygodniej było wrzucać wszystko do jednego koszyka.
Nie będę zamykał tego tematu, chętnie posłucham Waszych pomysłów, zaznaczam jednak, ze nie będzie to temat typu innego forum kolejowego pt. "pożalę się na swojego admina". Pomysły jak najbardziej tak, biadolenie, stanowczo nie. Jeżeli ktoś czuję się niewłaściwie potraktowany przy moderacji, ma zawsze prawo zwrócić się do mnie z pytaniem czy tez sugestią dot. forum czy tez moderacji, zawsze po zbadaniu sprawy udzielam odpowiedzi. Jak już Moderator napisał, Moderator przed nałożeniem poszczególnego stopnia ostrzeżenia przegląda posty danego użytkownika, wtedy podejmuje decyzję. Czy się czasami mylimy? zapewne tak, nie ma ludzi nieomylnych. Gdybyśmy mieli wymieniać czy jest zbyt "ostro" w moderacji czy nie, zaręczam, że znając wszystkie okoliczności, więcej będzie na nie. Co do Regulaminu, to mają być podstawowe zasady, nie możemy tworzyć Konstytucji, rozumiem, że można doprecyzować, jeżeli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam, jeszcze raz życząc Spokojnych Świąt.