Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Z prac nad EXE…
ST44-003:
Żeby nie liczyło bez sensu od zera, tylko zapisywało przebieg i od ostatnio zapisanego przebiegu startowało.
Ale może ja się zwyczajowo nie znam...
janek32:
Właśnie o tym dyskutowaliśmy i na razie nie ma pomysłu, jak rozwiązać zapisywanie. Wg mnie póki co może za każdym razem liczyć od nowa, ale jeżeli to nie byłoby zbyt uciążliwe, to warto byłoby zacząć rzeczywiście od tych 101, a nie zupełnie od zera.
PS Kiedy się w rzeczywistości resetuje licznik? NG/NR?
ST44-003:
W jednym i w drugim przypadku. NR i NG są jak sama nazwa wskazuje poszczególnymi naprawami wypadającymi co ileś tyś. km dla poszczególnych lokomotyw. Za każdym razem licznik jest zerowany, a lokomotywa po odbiorze ma wpisane na karcie dopuszczenia do ruchu "przebieg liczony od .....km",
Czomo:
Przyglądałem się temu i skoro EXE ma możliwość zapisu np. pliku error czy też log, to czy EXE może na tej zasadzie zapisywać przebieg w odrębnym pliku, np zapisuje pliki do taśm z haslera które odczytywane są za pomocą dodatkowego programu. Nie znam się jednak na programowaniu ale często patrze na możliwości programu i tak mi na myśl te zapisy dla taśm z haslera przyszły do głowy.
Ra:
Na razie proste, ale przydała by się tekstura i jakieś znaki pionowe...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej