Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Z prac nad EXE…
Irek_Wd:
Czy licznik kilometrów będzie uzależniony w jakichś sposób od pliku .dat? Jak to ma zamiar funkcjonować?
Ra:
U góry są napisy Debugmode, gdzie jest podana przejechana odległość. Ta sama liczba pokazywana jest na liczniku. Opcjonalnie w MMD można dodać jakąś wartość, żeby od 0 nie zaczynać. To nie jest wyświetlacz tekstowy, raczej rozszerzenie opcji obrotu wskazówek.
EP08_015:
To nie lepiej by było jakby exe generowalo jakiś plik w którym były by zapisywane rodzaj tekstury i typ fizyki z jaka została uruchomiona i dla tej konfiguracji były by zapisywane kilometry. Kazdorazowe uruchomienie tej samej kombinacji fizyki z ta sama tekstura doliczalo by i zapisywalo kolejne kilometry. Jedyny minus to taki ze ile tekstur tyle plikow z zapisanymi danymi. Plik bylby tworzony dopiero po uruchomieniu danej tekstury. W ttaki sposób dla roznych numerow lokow bylby zapisywany stan kilometrow.
Ra:
Proszę szczegółowo opisać, jakie pliki, jaka struktura zapisu danych, czy to może ma być np. MySQL albo ODBC, albo może trzymane na serwerze i przydzielane zalogowanym użytkownikom. Bo mi się nie chce tego wszystkiego w szczegółach wymyślać.
janek32:
Z tego co zrozumiałem - przy pierwszym uruchamianiu symulatora z danym pojazdem odległość byłaby wczytywana z MMD. W czasie symulacji/przy wyłączaniu/nie wiem kiedy najlepiej odległość przebyta przez pojazd o danej teksturze byłaby zapisywana do jakiegoś pliku tekstowego i z niego odczytywana przy następnym uruchomieniu symka z daną teksturą.
EPkowi raczej chodziło o przechowywanie lokalne, a nie na serwerze.
Jaka byłaby najlepsza struktura tego pliku nie wiem. Można oddzielny plik dla każdej tekstury, można jakoś w jednym (coś typu 303e-ep-zez-xxx=ileśtam1, w następnej linijce 201e-xxx=ileśtam2, itd., coś jak TEXTURES.txt). I nie wiem, w jakim katalogu najlepiej taki plik byłoby trzymać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej