Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
nauka eventow
bve2:
to co , nikt nie napisze jakiegoś poradnika eventów dla początkujących trasopisarzy?
Zeman:
no właśnie, nikt nie chciałby napisać takiego tutoriala? Zrobiłby super przysługe dla wielu takich jak ja. Doszedłem juz daleko, robie płaskie (na razie) traski ale ze wszystkim, tzn peronami, znakami, trawa itp. No i stoje teraz na eventach i semaforach których nie potrafie do konca wstawić, nie mówiąc o eventach z tym związanych. Wiem że do tego dojde tak jak poprzednio ale po co "karczować" przez tydzien rzeczy które ktoś już kiedys przerobił i kapuje o co chodzi. czasem trzeba niewiele ale żeby do tego dojść to bywa i tydzień na podglądaniu innych tras, scenery.doc i "lepieniu" z tego czegoś co ma działac. Wystarczą podstawy zebrane w całość, a reszte już każdy eksperymentalnie dopracuje. Mam juz swoją krótka trase i zatrzymałem się własnie na sem i eventach. Jeśli ktoś potrafi to "łopatologicznie" zebrac do kupy i napisać to z góry dzięki
pROSiAczek:
pewnie podpadne wielu osobom, ale w moim odczuciu jest waska grupa osob, ktore posiadaja ogromna wiedze w kwestii tworzenia wielu skladnikow symulatora (bo uczestnicza w jego tworzeniu w wiekszosci) jednak z niewiadomych mi przyczyn w zaden sposob nie pala sie do podzielenia sie swoja - przeogromna i trudna do oceny - wiedza :( przeciez nikt Wam jej nie zabierze, rowniez chwaly zwiazanej z jej praktycznym uzywaniem w trakcie tworzenia tras, modeli, eventow czy tekstur. odczuwam to jako swoisty monopol na tworzenie czegokolwiek na wysokim poziomie do symka! a przeciez sposrod blisko 1000 osob zarejestrowanych na forum z cala pewnoscia zbierze sie spora grupa osob (zauwazcie ile osob chce robic traski, modele czy inne rzeczy), ktora przy malej pomocy poradzi sobie z takimi zadaniami. korzystajmy z efektu synergii, dzieki czemu wiele rzeczy mozna zrobic lepiej, szybciej i skuteczniej.
hexy:
Tiaaa... Mysle jednak ze nikt nam nie chce tego tlumaczyc bo przeciez powstaje Nebula a tam pewno beda obowiazywaly inne zasady tworzenia, ba - nawet podobno ma powstac edytor tras... Tylko sek w tym ze od dawna mowi sie o Nebuli, a nam wciaz pozostaja unofficiale...
Musimy wiec uczyc sie stawiania sygnalizacji i eventow sami - ew. korzystajac z pomocy tegoz forum...
Zeman:
ok, ale nawet jeśli w nebuli będzie to inaczej wyglądać to coś z tego napewno się przyda, nauka nie pójdzie w las. A poza tym myśle że do czasu nebuli może powstac kilka fajnych trasek. A jak na razie to poradziłem sobie z SS4 podgladając trase Koltoma. Nie umiem jeszcze SBL
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej