Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

nauka eventow

(1/3) > >>

bve2:
Przekopałem całe forum i nic nie znalazłem nt.ustawiania zdarzeń w trasie
Czy ktoś podejmie się wytłumaczenia tego łopatologicznie?(na starym forum chyba to było dawno temu ale zdaje się nikt nie przenosił tego posta na nowe forum)

Bart:
Radze przekopać się przez plik SCENERY.DOC i zaznajomić się z trasami Koltoma (są chyba dwie proste i mają kilka podstawowych eventów) i na tej podstawie można się spokojnie o eventach nauczyć...

bve2:
dzieki , już to przerobiłem i nic konkretnego nie wyniosłem z tej nauki....:(

midak:
Ja sie nauczylem, jak?  Wiele godzin  czasami bezsensownego wpatrywania sie w np. trase quarka oraz scenery.doc, no i oczywiscie pomoc forum.m  tylko trzeba sie konkretnie pytac co sie chce zrobic

EP08_015:
No to powiem wam co ja chciałbym zrobić.
Ponieważ w obecnej wersji ai nie potrafi prowadzić spalinek o czym mozna poczytac w temacie o ostatniej łatce; chciałbym wywalić pociag z su45 i wstawić na jego miejsce loka elektrycznego i postawić już w peronach stacji pod siecią ponadto przerobić event tak aby po wyjechaniu tego pociagu obojętnie czy przezemnie czy przez ai prowadzonego ustawił się przebieg dla et22 z towarem i aby ona sama ruszyła jak po staremu. Ale ta głupia małpa zwaną SUKĄ nie umie sama ruszyć z pod semafora na wolną drogę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej