Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Kreator budynków Google a Symulator.

<< < (2/3) > >>

surgeon:
Podobno można pobrać rozszerzenie do 3dmax 2010, które pozwala na wczytanie plików *.skp. Można je pobrać stąd, po zarejestrowaniu http://subscription.autodesk.com/sp/servlet/public/index?siteID=11564774&id=11607975
A w 3dmax 2011 podobno można otwierać pliki .skp bez dodatkowych kombinacji.
Wracając do pytania co do praw do takich modeli. To zapewne bez pozwolenia autora modelu, na użycie w symulatorze, się nie obejdzie.

Bogumil.S:
Mnie bardziej chodziło o prawa do zdjęć lotniczych ;) Ja to i tak eksportuje do *.dae, a potem w blenderze importuję i dalej coś z tym robię. Ale chyba jestem wyjątkiem, który nie korzysta z 3ds i gmax'a, a exporterów do t3d nie ma....

BTW. Czemu maszyna działa na t3d? Jest tyle innych formatów...

Pisz poziomo.
Quark-t

Ra:

--- Cytat: Bogumil.S w 19 Czerwca 2011, 18:44:53 ---Mi bardziej chodziło o prawa do zdjęć lotniczych ;)

--- Koniec cytatu ---
Ciekaw jestem, czy dało by się np. zrobić mały śmigłowiec (albo nawet balon) i zamontować w nim aparat.

--- Cytat: Bogumil.S w 19 Czerwca 2011, 18:44:53 ---BTW. Czemu maszyna działa na t3d? jest tyle innych formatów...
--- Koniec cytatu ---
Taki sobie autorzy stworzyli. Może nie znali innych. A jaki byś proponował?

Lorem:

--- Cytat: Ra w 19 Czerwca 2011, 18:55:27 ---
--- Cytat: Bogumil.S w 19 Czerwca 2011, 18:44:53 ---Mi bardziej chodziło o prawa do zdjęć lotniczych ;)

--- Koniec cytatu ---
Ciekaw jestem, czy dało by się np. zrobić mały śmigłowiec (albo nawet balon) i zamontować w nim aparat.

--- Koniec cytatu ---

Istnieją takie rzeczy. Mam znajomego, który zajmuje się tzw. quadcopterami. Jest to czterowirnikowy śmigłowiec z zamontowaną kamerą (lub dwiema), sterowany drogą radiową. Kwestia to tylko umiejętnie to wykorzystać. Ten film prezentuje mniej - więcej możliwości tego typu sprzętu :)

Quark-t:
Daleko szukać: http://youtu.be/Ugb_IBIDtBA

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej