Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
M62... I co dalej? :)
piotrek0804:
Niskie numery Gagarina mają takie nastawniki.
P.S. A co do mojej przeróbki, to ja postępowałem według regulaminu, nikt błędów nie wytyczył, więc opublikowałem.
--- Cytat: Ewangelia według św. Łukasza ---Każde królestwo, rozdarte wewnętrznie pustoszeje, a skłócone domy upadają.
--- Koniec cytatu ---
Tak więc skończmy z kłótniami, a weźmy się za współpracę.
mechatronik:
--- Cytat: piotrek0804 w 14 Sierpnia 2010, 12:14:33 ---Niskie numery Gagarina mają takie nastawniki.
--- Koniec cytatu ---
A masz może zdjęcie? Zdarzało mi się jeździć na niskich numerach nie przerabianych i nie miały kiery rodem z "ELTY" (mówię o tej co jest w kabinie @MKaczego). W takim razie pytania nie było.
btw Gdyby poprawić to i owo kabina byłaby ok, ale to należałoby wpakować w test dodatków, bo obecnie kabina to wesoła mieszanka różnych maszyn. Nie chcę tu niczego zapowiadać ani rzucać słów na wiatr ale były już dość poważne rozmowy z modelarzami i teksturowcami w sprawie M62 zwłaszcza, że mam sporo materiału na kabiny i mieć będę bo jak by nie było na tych maszynach pracuję. Chwilowo wyskoczył akurat inny projekt więc prace są wstrzymane ale jak tylko się uwiniemy to mam nadzieję, że i M62 doczeka się porządnej kabiny :).
piotrek0804:
Mnie chodziło o nastawnik, który przedstawił @Patrykos (podobny do fiata 125P).
Bombardier:
Ja tak gwoli estetyki; nie od dziś wiadomo, że do większych obiektów trzeba więcej segmentów w przypadku brył obrotowych (cylinder, torus, cone, (geo)sphere), zaś w przypadku mniejszych - mniej. Dlatego mam prośbę o nieszczędzenie poly na rzecz większych elementów.
Oczywiście nie chodzi o to, by robić elementy z liczbą segmentów na wyrost (przypomniała mi się sytuacja z jednym modelem), ale w przypadku takich elementów jak koło nastawnika, koła w wózkach nie wolno szczędzić poly.
Patrykos, nastawnik ładny, lecz główne koło ma 22 segmenty (o ile nie pomyliłem się w liczeniu). Symek praktycznie nie odczułby, jeśli koło miałoby 40 segmentów.
Nie twierdzę też, że robię jakieś rewolucje - sam niedawno byłem oszczędny przy tworzeniu taboru, lecz teraz trzeba patrzeć nie tylko na wielkość pliku wynikowego, wszak estetyka też jest ważna :-)
BTW, kiedyś wygrzebałem coś takiego, może się przyda komuś:
http://eu07.pl/userfiles/4984/priv-kabina1.jpg
Patrykos:
Nastawnik zrobiony w 10 minut i to tylko dla siebie, więc MKaczemu mogę walnąć coś porządniejszego :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej