Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Dodatki by @szogun
Bombardier:
W Twojej kabinie poprawna kolorystyka występuje tylko na czterech elementach. Mam prośbę - zrób jeden element na modelu - jeden element na teksturze. Przynajmniej, jeśli chodzi o te większe, strategiczne elementy.
Całą "ostoję" pulpitu zmapuj od nowa, wykorzystując do tego dobrze zrobioną teksturę. Nie może być tak, że kolory aż tak odbiegają od siebie.
Wydaje mi się, że panel z trzema manometrami (ten, na którym jest m.in. ciśnienie oleju) jest zbyt okrągły. Wymodeluj nowy, zgodny ze zdjęciami. Potem ładnie go oteksturuj.
W razie problemów z modelem, mogę Ci w czymś pomóc.
Po dokładnym obejrzeniu stwierdzam, że większość tekstur jest do ponownego zrobienia.
Mutopompka:
@ szogun No to niezłych polonistów mamy na kolei.. :) Ale jak możesz to zmień te "startowania" na rozruch. Fachowiej brzmi :)
PS. Ale ten czajnik tez modeluj! Jest fantastyczny :)
Bombardier:
--- Cytat: Mutopompka ---zmień te "startowania" na rozruch.
--- Koniec cytatu ---
Nie zgadzam się z tym, moim zdaniem jeśli coś jest zrobione na podstawie tego, co istnieje w rzeczywistości (kabinka jest [będzie?] docelowo ze zdjęć), to nie zmieniajmy tego. Skoro tak było na rzeczywistej maszynie, tak powinno być i w symku.
Ot, takie uroki tworzące klimat. ;-)
Xenti:
--- Cytat: Mutopompka w 07 Września 2010, 21:05:02 ---@ szogun No to niezłych polonistów mamy na kolei.. :) Ale jak możesz to zmień te "startowania" na rozruch. Fachowiej brzmi :)
--- Koniec cytatu ---
Niech zostanie jak jest, skoro jest tak w kabinie, to niech i tak zostanie tu.
Jak ktoś już wcześniej powiedział, firanka najbardziej wyróżnia się z modelu, btw. śmierdzi paintem.
Do poprawy są też hebelki i tekstury, niezbyt ładnie wygląda rozmazana i rozciągnięta tekstura.
EDIT: Niektóre kolory tekstur nie zgadzają się z tym, co jest na zdjęciu (np. box od shp).
szogun:
Teksturowanie jest jeszcze do dopracowania. Czajnik - zastanowię się ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej