Autor Wątek:  Borland Builder 6  (Przeczytany 2754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzysiek

• Otrzymane polubienia: 3
Borland Builder 6
« dnia: 15 Maja 2010, 22:29:24 »
Witam,
Pisze program w Borland Builder 6. Wszystko idzie mi bez problemów z wyjątkiem jednej rzeczy: program mogę tylko uruchomić na swoim kompie ponieważ na innych komputerach brakuje komponentów których używam (pierwszy jaki wywala to vcl60.bpl). Chciałbym aby wygenerowany plik *.exe miał w sobie wszystkie potrzebne komponenty, biblioteki (najprawdopodobiej przytyje wtedy z kilku kilo do kilku mega - ale to nie szkodzi). Ewentualni stworzyć instalator który powiąże wszystko z sobą (większość instalatorów znalezionych w necie jedynie dorzuca program do menu start i tworzy deinstalator).

Z góry bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Krzysiek

Offline tomekilawa

• na służbie...
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Borland Builder 6
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maja 2010, 22:36:13 »
Zawsze możesz dorzucić do paczki z programem potrzebne pliki. Bądź zrobić oddzielną paczke z bibliotekami/komponentami do wrzucenia w Windowsa.

Offline Anrej

• Otrzymane polubienia: 16
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Maja 2010, 23:11:14 »
Nie tylko na swoim komputerze możesz uruchomić, ale na każdym na którym są potrzebne biblioteki. Z tego co wiem. To w opcjach kompilacjii, linkowania trzeba zaznaczyć aby dodał do kodu wykonywalnego potrzebne biblioteki. Jak co precyzyjnie nie potrafię podać. Po tym rozmiar pliku exe jest większy, ale uruchamia się na każdym komputerze.

Offline AtapiCl

• Zasłużony dla Symulatora
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maja 2010, 00:19:04 »
W Options w zakładce Linker odznacz pozycję 'Use dynamic RTL' oraz w zakładce Packages odznacz 'Build with runtime packages'.