Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
ET22-2K Final.
muri:
--- Cytat: ET21-622 w 22 Kwietnia 2010, 21:24:27 ---Może się nie znam na modelowaniu, ale reflektory są nie takie jak w realu. Wystarczy porównać zdjęcie z maszyny i z realu przykład:
--- Koniec cytatu ---
To samo mi przyszło do głowy. Nie lepiej byłoby submodele reflektorów obrócić wkoło osi wzdłużnej o 90st, i następnie rozciągnąć po osi poprzecznej, a ścisnąć po osi pionowej? Wtedy były by płaskie z góry i z dołu a zaokrąglone po bokach, myślę że dało by radę zrobić odpowiednie zmiany edytując tylko transformy w t3d notatnikiem...
Mytnik:
Więc i ja dorzucę swoje 3 grosze :)
Chodzi mi o te elementy pulpitu, które zaznaczyłem na zielono.
Przecież w nowych modelach kabin @Sakoriusa czy @Profety, znajdują się takie przełączniki/przyciski.
Moim zdaniem lepiej by to wyglądało niż taki "płaski" pulpit.
Nie wytykam autorowi błędów (i tak odwalił kawał dobrej roboty), tylko piszę tutaj swoją sugestię, z którą przecież nie każdy musi się zgodzić.
puma2091:
Również zgadzam się co do lamp. Dolna i górna krawędź mogła by być płaska wtedy by dużo bardziej było realistyczne.
Fajnie też że komputer będzie można uruchomić. A nastawnik będzie miał 4 pozycje tak jak w realu, czy kilkanaście tak jak to było w starym modelu?
MKaczy:
Witam. Panowie, powiem tak, czas mi sie kończy, a od niedzieli siedzę nad tym. Właśnie mija trzecia godzina a ja mam dwa przełączniki hebelkowe które i tak je nie przypominają :D. Przełączniki są pod wielkim znakiem zapytania, jak do 4 nic nie wymyśle, to oznaczać będzię ze się po prostu "nie da". Lampy? Można pomyśleć :)
Dam znać, jak nadejdą lepsze czasy.
--- Cytat: puma2091 w 22 Kwietnia 2010, 21:34:11 ---A nastawnik będzie miał 4 pozycje tak jak w realu
--- Koniec cytatu ---
Hmm, Maaaciek jak to czytasz to, pamiętaj proszę o 201Em.chk :)
« Dodano: 23 Kwietnia 2010, 04:26:03 »Witam.
No i mnie oświeciło, lepiej niestety się nie da. Więcej przełączników nie bedzie :)
Działa : Pantograf 1,2; ws, zasilanie poc.
skren: załacznik.
Pozdrawiam. Dobranoc.
kurak303E:
Troszeczkę moim zdaniem za sztucznie to wygląda. Przede wszystkim przydałoby się dodać cienia w kabinie. Ta trainzowa kabina udowadnia ile realizmu dodaje umiejętne ścieniowanie kabiny.
Poza tym czy w ogóle zostały wykorzystane zdjęcia tej kabiny?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej