Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
ET22-2K Final.
vel.debek:
To na pewno kupa roboty, ale rzeczywiście wygląda trochę kiczowato. Może zdjęcia lepszej rozdzielczości i właśnie odpowiednie cieniowanie? Bo to tak trochę paintowato...
Rudzik:
Pytanie za 100 punktów:
Czytał ktoś zdanie w pierwszym poście MKaczego?
--- Cytuj ---Kabina jest jeszcze nie skończona,
--- Koniec cytatu ---
Więc to, jak teraz wygląda kabina, to podejrzewam, że są to robocze tekstury, tak żeby screeny porobić.
MKaczy:
Witam.
--- Cytat: kurak303E w 23 Kwietnia 2010, 16:24:55 ---Troszeczkę moim zdaniem za sztucznie to wygląda. Przede wszystkim przydałoby się dodać cienia w kabinie. Ta trainzowa kabina udowadnia ile realizmu dodaje umiejętne ścieniowanie kabiny.
--- Koniec cytatu ---
Ta kabina o ile się nie mylę to fakt, "umiejtnie", posklejane fotki kabiny, ale brak 3d...
--- Cytat: kurak303E w 23 Kwietnia 2010, 16:24:55 ---Poza tym czy w ogóle zostały wykorzystane zdjęcia tej kabiny?
--- Koniec cytatu ---
Jak najbardziej.
--- Cytat: Kacu w 23 Kwietnia 2010, 17:36:51 ---Więc to, jak teraz wygląda kabina, to podejrzewam, że są to robocze tekstury, tak żeby screeny porobić.
--- Koniec cytatu ---
Muszę Cie zmartwić, ale to tak zostanie. Nie wiem czy ma to wpływ, ale mam 16bit'owe wyświetlanie tekstur, wiec u Was może wyglądać lepiej. Z resztą obecna tekstura pulpitu, jest najlepsza.
Ludzie, nie wiem czy zauważyliście, ale cały pulpit powinien wyglądać inaczej. Wyznaje taka zasadę jakiej się nauczyłem od początku przygody z tym projektem, chcesz coś, zrób to. A że mam za słabego kompa na maxa, robie wszystko, modyfikując tylko pliki t3d. Wychodzi jak wychodzi. Więc ja proszę o odrobinę wyrozumiałość, zdaję sobie sprawę ze owa kabina nie ma porównania do prac Kolejarza, Profety, ale chyba dobrze że coś jest, i nie jest to wcale takie złe.
Jeśli macie ochotę na model ET22 serii 2000 z hiper mega kabiną z cieniami, proszę bardzo, macie pełne pole do popisu. Ja robię na swój sposób, który ma paru zwolenników a oni mi starczą. Nie zniechęcicie mnie, kabina na obecnym etapie zostanie, za jakiś czas wydana, chyba ze góra zadecyduje inaczej. Ewentualnie drobne poprawki, mogą się jeszcze pojawić.
I bardzo proszę o powstrzymanie się od takich uwag, jak powyżej, gdyż nie mam wpływu na mapowanie kabiny :)
Pozdrawiam.
Ps. Maciej, pamiętaj proszę o pliku 201Em.chk :)
dymus:
--- Cytuj ---Nie wiem czy ma to wpływ, ale mam 16bit'owe wyświetlanie tekstur, wiec u Was może wyglądać lepiej. Z resztą obecna tekstura pulpitu, jest najlepsza.
--- Koniec cytatu ---
Tekstura pulpitu jest najbardziej OK. Nie mam się czego czepiać, bo kabina wygląda dobrze. Dobrze, że wersja kabiny byka po modernizacji będzie wykonana. @MKaczy/@youBy jakieś szczegóły odnośnie fizyki ? Zostanie rozruch tak jak w normalnym byku, czy będzie coś kombinowane z rozruchem z użyciem PSR (w jakimś uproszczeniu, tak żeby zachować dźwignie z 4 położeniami - zero, zwiększenie lub zmniejszenie prądu na silniki i neutralna pozycja - tak jak jest w ET22-2000) ?
MKaczy:
--- Cytat: dymus w 23 Kwietnia 2010, 18:10:20 --- @MKaczy/@youBy jakieś szczegóły odnośnie fizyki ? Zostanie rozruch tak jak w normalnym byku, czy będzie coś kombinowane z rozruchem z użyciem PSR (w jakimś uproszczeniu, tak żeby zachować dźwignie z 4 położeniami - zero, zwiększenie lub zmniejszenie prądu na silniki i neutralna pozycja - tak jak jest w ET22-2000) ?
--- Koniec cytatu ---
Nie bedzie jak w standardowym, Maciek pracuje nad tym. A pomysłów jest wiele.
Ps. Maciej, pamiętaj proszę o pliku 201Em.chk :)
« Dodano: 23 Kwietnia 2010, 20:46:44 »
--- Cytat: puma2091 w 22 Kwietnia 2010, 21:34:11 ---Również zgadzam się co do lamp. Dolna i górna krawędź mogła by być płaska wtedy by dużo bardziej było realistyczne.
--- Koniec cytatu ---
Też mi sie tak wydaje :>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej