Witam po dłuższej przerwie :)
Tym razem mam przywilej zaprezentować Wam nową lokomotywę mojej twórczości. Jest to lokomotywa VOITH Maxima 40CC w malowaniu Lotosu.
Bardzo chciałbym podziękować @mechatronikowi za przesłanie zdjęć, wszelkich dokumentacji oraz bardzo szczegółowe testowanie modelu, dzięki czemu betatesterzy nie mieli dużo pracy.
Dziękuję za testowanie modelu szczególnie @adsimowi.
Readme:
Witam. Przedstawiam Wam lokomotywę VOITH Maxima 40CC. Lokomotywę napędza czterosuwowy silnik spalinowy ABC 16VDZC o mocy 3600 kW. Poprzez zastosowanie skrzyni biegów LS640 reU2 z turbosprężaniem jest możliwe maksymalne wykorzystanie właściwości trakcyjnych pojazdu oraz kontrola każdego z wózków, co znacznie minimalizuje poślizg. W pojeździe zastosowano hamulce pneumatyczne Oerlikona oraz hamulce elektrodynamiczne. Maxima posiada ogromny zbiornik paliwa - 9000 litrów, przez co nie jest konieczne zbyt częste tankowanie, które wiąże się z postojem pociągu, a co za tym idzie - kosztami.
MODEL NIE POSIADA PÓKI CO KABINY - BRAK ZDJĘĆ.
--=INSTALACJA=--
Archiwum należy wypakować do głównego katalogu MaSzyny. Po wypakowaniu, w starterze Ra należy wcisnąć przycisk "sprawdź posiadany tabor".
Wpis do scenerii:
node 800 0 40CC dynamic PKP\maxima_v1 K-13-01-002.tga 40CC 0.0 headdriver 0 0 enddynamic
--=Podziękowania=--
Mechatronik - dziękuję za wszelkie zdjęcia, instrukcje, pomoc na GG, dokładne testowanie modelu :)
YouBy - dzięki za skopiowanie .chk z ST44 :D
Patrykos, Libertyn89, Sigman - za wszelką pomoc, testowanie modelu, Sigman za zrobienie mini.
Pozdrawiam Rozi
Przepraszam najmocniej, że o tym zapomiałem, ale do powstania modelu bardzo się przyczynił kolega @
EU05. Ładnie połączył zdjęcia w całość dzięki czemu mogłem zrobić model oraz później teksturę. Najmocniej przepraszam że zapomniałem.
Niestety model nie posiada kabiny, gdyż nie ma zdjęć. Prowadzić go może tylko AI.
Jeżeli chcesz by powstał model twoich marzeń w maszynie i posiadasz go obfoconego, zgłoś się do mnie na PW :)Oto linki:
DDS - dla korzystających z PC:
http://eu07.pl/userfiles/8639/Maxima_40CC_by_Rozi_DDS.zipTGA - dla korzystających ze starych tekstur.
http://eu07.pl/userfiles/8639/Maxima_40CC_by_Rozi_TGA.zip