Autor Wątek:  Znikanie i ścinanie tekstur (gdzieś było, ale nie mogę znaleźć)  (Przeczytany 4914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kurak303E

• PKP Intercity, Gdynia - kurs maszynistowski :)
  • Otrzymane polubienia: 0
Jestem 100% pewien, że ten temat gdzieś tu był, bo z pół roku temu go przeglądałem, ale od tej pory wątków trochę narosło więc i tamtego nie mogę odkopać...

Problem tak jak w temacie - znika tekstura gruntu, drzew, perony, bramki trakcyjne. Dojeżdżając do mostu widzimy pod sobą tylko daleko daleko w dół filary... Jadąc przez miejsce, gdzie powinien być las jest pusto, czasem na moment pojawi się jakiś koślawy fragmencik tekstury. Dlatego postanowiłem jeszcze raz poszukać tego wątku, bo po zainstalowaniu nowej paczki całościowej problem urósł do tych rozmiarów, podejrzewam, że z powodu .dds.

Mam badziewiastego laptopa Compaq CQ60 (chyba) z wbudowaną kartą graficzną intela, jeszcze badziewiastrzą i na pół działającym systemem Vista... Czy da się w tym wypadku w jakiś sposób ograniczyć to zanikanie? Chciałbym w końcu w pełni zobaczyć linię 053, czy 61, a tak nawet peronów nie ma. E1 też połowicznie.

Co ciekawe tej karty graficznej nie da się w żaden sposób regulować. W ustawieniach ekranu, panelu sterowania nie ma absolutnie nic poza informacją. Nawet jej wydajności nie mogę zmienić... Mimo zwątpienia po cichu liczę, że da się to jeszcze jakoś podratować ustawieniami MaSzyny...
Lubię SU45 :) Zapraszam na mój kanał, głównie o SU45 na YT - http://www.youtube.com/user/Gryszaq oraz Ełcką Galerię Kolejową - www.elkgk.cba.pl

Offline ShaXbee

• Administrator
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Znikanie i ścinanie tekstur (gdzieś było, ale nie mogę znaleźć)
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:16:10 »
Jest problem na kartach zintegrowanych, przyczyną nie są tekstury .dds, ale zmiana jaką zrobiłem w EXE żeby zwiększyć wydajność.

Offline kurak303E

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2010, 18:20:03 »
Jest problem na kartach zintegrowanych, przyczyną nie są tekstury .dds, ale zmiana jaką zrobiłem w EXE żeby zwiększyć wydajność.

To znaczy "nie, nie da się nic zrobić"?
Lubię SU45 :) Zapraszam na mój kanał, głównie o SU45 na YT - http://www.youtube.com/user/Gryszaq oraz Ełcką Galerię Kolejową - www.elkgk.cba.pl

Offline Dolmio89

• Otrzymane polubienia: 9
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Stycznia 2010, 18:46:37 »
To znaczy że ja mam dokładnie ten sam problem i na pewno da się coś zrobić. ;)

Offline janek32

• EMIT Ghp400M4C
  • Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Stycznia 2010, 19:45:36 »
U mnie na PC2009 (Intel 915 GM) dzieje się tak samo na wszystkich trasach. System to XPek. Ja w panelu sterowania mam ustawienia openGL, ale nie wiem, czy ich modyfikacja coś da.
-Środa 844012.
-Zgłaszam się.
-Zapytaj energetykę, czy zapłacili rachunki, luzem ciągniemy i jest 2900.

Offline kurak303E

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Stycznia 2010, 23:05:12 »
Ja właśnie w panelu sterowania mam taki myk, że na tym irytująco badziewnym laptopie nie mam żadnych ustawień ...do ustawiania. Szukałem jakichś informacji o tej karcie, czy problemach z nią, ale absolutnie nic nie znalazłem...

Offline ShaXbee

• Administrator
  • Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2010, 10:41:49 »
To znaczy "nie, nie da się nic zrobić"?

Da się zrobić, pracuję nad tym.