Ostatnio w programie konieczność używania komórek pamięci ograniczyłem do minimum. Ponadto mam zamiar wprowadzić jako dodatek zmienne, czyli tak naprawdę memcelle, ale użytkownik widziałby je jako zmienne niczym w językach programowania (obecnie trzeba podawać tor, 3 wartości oraz współrzędne co jest całkowicie niepotrzebne).
Z resztą, w kolejnym scenariuszu będzie takie zgłaszanie się jak w Całkowo_SN61, ale dodatkowo wjazdy będą się losowo same wywoływać (dla automatycznych będzie bez radia). Do tego dochodzą takie drobiazgi jak opóźnienie startu AI z sąsiedniego toru - 10, 20 i 30 sekund. To wszystko ma sprawić, że służba będzie bardzo nieprzewidywalna i za każdym razem inna (zawsze denerwowało mnie to jak na L61_osobowy_3 wyjazd z pewnej stacji dostawaliśmy zawsze w tym samym momencie). Dlatego stopień skomplikowania tych misji jest bardzo dużo i z pewnością początkujący sobie z tym nie poradzą. Choć właściwie już w swoim pierwszym scenariuszu zastosowałem eventy losowe, a nie uważam się za osobę mającą zdolności większe od innych, więc gdyby początkujący bardzo chcieli, to też by sobie z tym poradzili.
Najlepszy poradnik jaki powstał (z niego nauczyłem się podstawowych rzeczy jak zmiana sygnału oraz memcelle) to moim zdaniem Wasylowy "
Zaawansowany tutorial tworzenia tras". Oczywiście to dla osób, które od razu chcą tworzyć eventy w samym notatniku, a widzę że Generator ostatnimi czasy stał się bardzo popularny.