Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytania o eventy

<< < (88/149) > >>

SKP:
PassengerStopPoint jest jak już wspomniał @kamil1306 komendą do AI. Jest ich wiele, jest hamowanie nagłe, wyłączenie/włączenie silnika, zadanie prędkości, itp. Isolated natomiast jak wspomniałeś jest własnością toru, dokładniejsze zastosowanie odcinków izolowanych znajdziesz na wiki @Ra w dokumentacjach którychś wersji EXE. Informacje o PassengerStopPoint też tam znajdziesz, choć jak mówiłem, nie jest własnością toru. Zresztą otwórz plik scenery/ip/pkp/w4n.inc - jest tam już wpisana wspomniana komenda. Wystarczy przy wstawianiu W4 przypisać do toru event nazwaW4_stopinfo. Oczywiście skład zatrzyma się tylko, jeśli wspomnianą stację będzie miał w rozkładzie - po szczegóły odsyłam do wspomnianej wiki.

kamil1306:
Mam rozjazd krzyżowy anglik93 tak jak na obrazku. Chcę wywołać eventem przełożenie ramion tak jak w załączniku i tworzę taką komendę: event manewry multiple none 10 anglik93ad endevent. Jak wjeżdżam lokomotywą na rozjazd następuje wykolejenie loka. Co tu jest źle?

MasterYoda:
Pokaż wpis.

dymus:
Sprawdź czy na tym rozjeździ nie ma jakiegoś nulltrack'a albo jakiejś przerwy w torach. O ile dobrze pamiętam zdarzało się/zdarza się ze same rozjazdy krzyżowe mogą powodować nulltrack'i. W załączniku masz ten rozjazd i te szyny co idą po przebiegu ad, widać tam miejsce gdzie szyny się przecinają, a nie łączą gdzie powinny. Nie wiem czy to widać na screenach, ale jakby ktoś to u siebie zobaczył jeszcze.

Ra:

--- Cytat: kamil1306 w 18 Września 2012, 22:32:59 ---Jak wjeżdżam lokomotywą na rozjazd następuje wykolejenie loka. Co tu jest źle?
--- Koniec cytatu ---
Jak się wykoleja, to masz coś namieszane z torami i nie ma to nic wspólnego z eventami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej