Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytania o eventy

<< < (87/149) > >>

Ra:

--- Cytat: niemiec w 26 Lipca 2012, 11:22:33 ---Puściłem AI torem obok. Czas jazdy trochę się wydłuży, ale było to prostsze w wykonaniu.
--- Koniec cytatu ---
No, a miałem napisać, żeby nie robić prowizorek typu brak W4 w torze obok, czy podmiana rozkładów w trakcie jazdy... W każdym bądź razie będę pilnował, żeby takie rozwiązania nie były akceptowane na testach.

SKP:
@Ra, skoro działa, to czemu tego nie akceptować? Ja zasadniczo na każdym kroku stosuję prowizorki - niezależnie czy to chodzi o modelowanie, czy o trasopisarstwo, czy o tworzenie scenariuszów. Oczywiście wszystko robię z głową, nie stosuję takich rozwiązań jak np. czasowe wyzwalanie kluczowych zdarzeń (spóźnisz się pół minuty i wjeżdżasz na czołowe), ale zdawało mi się, że podmiana rozkładu (na stacji początkowej) jest dość profesjonalnym rozwiązaniem.

Ra:

--- Cytat: SKP w 26 Lipca 2012, 11:53:16 ---@Ra, skoro działa, to czemu tego nie akceptować?
--- Koniec cytatu ---
Bo nie ma takiej potrzeby. Włożyłem dużo pracy w to, żeby pociągi jeździły zgodnie z rozkładami i zatrzymywały się w miejscach podanych w rozkładzie. Nie widzę potrzeby, by omijać działające dobrze mechanizmy "bo działa". Również można by przekładać sobie rozjazdy ręcznie jadąc pomiędzy stacjami i ręcznie zapalać semafory, a jakoś się tego nie stosuje.

popatrz:

--- Cytat: SKP w 25 Lipca 2012, 13:08:56 ---w torze musi być jeszcze PassengerStopPoint, więc możesz poprowadzić skład, który ma się nie zatrzymywać przez inny tor.
PS. O rozkładach wiem tylko tyle co przeczytałem na wiki Ra i trochę z doświadczenia na test_w4.scn.

--- Koniec cytatu ---
Zauważyłem, że jest kilka własności torów, które nie są opisane w Scenery.doc, np. PassengerStopPoint albo Isolated.
Nie mogłem też doszukać się tego na forum... Czy jest to gdzieś już opisane?

kamil1306:
Wszystkie komendy działające na AI są opisane w pliku RFC który znajduje się w Generatorze Eventów dostępnego w dziale Publikacje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej