Okej, jestem w sumie w takim miejscu, że mogę w końcu czymś się pochwalić. Zbiórka części praktycznie na wykończeniu, główne elementy pozwalające jeździć są, więc teraz przede mną tylko i wyłącznie kwestia składania wszystkiego w spójną całość. Trochę mam wyższą poprzeczkę, gdyż nie mam gotowych blach i tym podobnych wyciągniętych prosto z lokomotywy. Na tę chwilę posiadam:
- szkiełka pod lampki/kontrolki,
- hebelki,
- pakieciaki,
- przełączniki pakietowe - te nowsze,
- przyciski i grzybki,
- kierownica do nastawnika,
- radio,
- mierniki LUMEL M13N po wymianie skali (docelowo wskazywały temperaturę),
- kran fV4a,
- manometry,
- blachę dolną (nie ma wycięć pod hebelki, gdyż brakowało hebelków, niedługo nadrobię zaległości),
- blacha pod mierniki (do skrócenia na wysokość, gdzieś wkradł się błąd w AutoCADzie),
Poniżej wrzucam w załączniku zdjęcia poglądowe. Pokeys57U również jest już na pokładzie. Po przygotowaniu wszystkich blach, czeka mnie "stolarka" i rozwiązanie mechanizmu nastawnika. Wciąż brakuje mi kranu pomocniczego fd1 oraz rączki bocznika, ale bez tego na ten moment da się żyć i w razie czego jeździć ;) Będę starał się jakoś na bieżąco umieszczać informacje z postępów prac. Wkrótce umieszczę również jakieś schematy i jak pewne rzeczy rozwiązałem, co by nawiązać do tematyki wątku ;)
P.S. Jak rozebrać manometr na części pierwsze, żeby go nie uszkodzić?