Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Epkowe Lokomotywy i kabiny.

<< < (15/37) > >>

Dolmio89:
Ja całkowicie zgadzam się ze zdaniem EP08_015. Czas płynie nieubłaganie, coraz trudniej odszukać materiały potrzebne do stworzenia tych modeli, a i pamięć ludzka z czasem staje się zawodna. Za kilka lat stworzenie tych modeli będzie już zupełnie niemożliwe, a wszelkich Taurusów i Flirtów będzie coraz więcej, więc z nimi nie ma tego problemu.

Administracje uprasza się o nieczytanie poniższego fragmentu ;P
Wracając do tematu historii, to jestem gotowy przehandlować Paczkę całościową za ładny model Tkt48 lub Ty2 (choć z tego ci się orientuje obecny symek nie pozwala na animacje działania wiązarów).

Mariusz1970:
A mnie to jest prawie obojętne. Prawie, bo aby nie zagubić po drodze, to z czego przede wszystkim MaSzyna zdobywa przewagę nad innymi symulatorami, a mianowicie fizyka. Jeśli z jakiegoś względu, nie można będzie zaimplementować fizyki, czy to stary czy super nowy model lokomotywy, to jako AI lub dekoracja ok, ale żeby jeździć w kabinie, to już nie za bardzo mi się to widzi.

EP08_015:
Mozna na to spojzec inaczej, jak bedzie model i kabina, to moze kogoś natchnie i fizyke zrobi. Kiedys nie było sm42 ani su45, tzn byly jako dumby. Az w koncu wyszedl DP1 a juz nie dlugo DP2. Moze kiedyś YB zrobi przekladnie hydrauliczną w exeku, to i fizyka na te loki będzie.

EU07-457:
Ja odpowiem "tak, ale...". Nie chcę marudzić, bo wyobrażam sobie ile to wszystko pochłania czasu. Mariuszu, podzielam Twoje zdanie - bez w miarę realnej fizyki nawet najbardziej wypasionym modelem będzie się jeździć średnio (akurat dla mnie liczy się bardziej realizm jazdy niż super wymodelowane detale). Oprócz fizyki problemem stają się dźwięki. Chyba jest to nawet problem bardziej złożony od fizyki. Osobiście nie wyobrażam sobie jeżdżenie EL100 z dźwiękami np. od siódemki. Mimo wszystko jestem za wskrzeszaniem nieistniejącego taboru.

powerpack:

--- Cytat: Krzysiek626 w 12 Listopada 2009, 15:36:31 ---
--- Cytat: powerpack w 12 Listopada 2009, 15:28:12 ---Cześć na rosyjskiej stronie [http://railroadsim.net/ru] w dodatkach do Trainz'a jest dostępna lokomotywa TGM3-1010... ciach

--- Koniec cytatu ---
I co w zwiazku z tym proponujesz?

--- Koniec cytatu ---
Link i info podałem w celach poglądowych żeby autor mógł obejrzeć i ocenić kabinę w wersji stworzonej przez kolegów z Rosji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej