Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Epkowe Lokomotywy i kabiny.
Szopa:
Wg. mnie nie ma sensu tworzenia modeli oraz kabin do pojazdów dawno wycofanych z eksploatacji ponieważ nie ma gdzie tym jeździć (ja osobiście nigdy nie jeździłem w Maszynie np. EP01). Bardziej przydałyby się (w moim odczuciu) modele lokomotyw, które obecnie można spotkać na polskich torach (np. popularne wśród prywatnych przewoźników szestokolaki lub jak już tu wspominano Class 66). Oczywiście nie chcę autorowi nic narzucać (zawsze chętnie służę różnymi materiałami pomocnymi do wykonywania modeli lub kabin) ale aby można było pojeździć zabytkowym taborem w Maszynie przydałaby się trasa odwzorowująca klimat kolei dawnych lat.
EP08_015:
NIe ma sprawy mogę to robić dla siebie. Mimo wszystko dziękuję za wyrazanie opini.
Mariusz1970:
--- Cytat: EP08_015 w 15 Listopada 2009, 15:06:35 ---Mozna na to spojzec inaczej, jak bedzie model i kabina, to moze kogoś natchnie i fizyke zrobi. Kiedys nie było sm42 ani su45, tzn byly jako dumby. Az w koncu wyszedl DP1 a juz nie dlugo DP2. Moze kiedyś YB zrobi przekladnie hydrauliczną w exeku, to i fizyka na te loki będzie.
--- Koniec cytatu ---
Po części rację masz, ale póki co tego nie ma. Są jednak różnice pomiędzy tym co Ty tworzysz, a wspomnianymi przez Ciebie SM42 i SU45. Te dwie ostatnie nadal są użytkowane, a to z kolei spowodowało duży nacisk społeczny, aby do tego celu powstały fizyki. Tutaj raczej szanse są mniejsze.
Trzeba ocenić realne szanse, popytaj kogo trzeba, itd.
Poprzednim postem chciałem tylko zwrócić uwagę, aby przede wszystkim pamiętać o pryncypiach symkowych.
Krzysiek626:
Włodek, popatrz na ankietę a kometarze zostaw. Od dawna czekam na EW90 lub 91. Mam świra na punkcie tego EZTa. Modele można wstawiać jako dekoracje, jeszcze parę lat będziemy spotykać je na szlakach w postaci ruin. Nie widzę powodu zapomnieć o nich w symku.
puma2091:
Epek rób te kabiny dalej. Tyle pracy w to włożyłeś i chcesz modele porzucić? Kto niebędzie ich chciał ten sobie ich nie ściągnie i nie wstawi do danej sceneri ale są i takie trasy gdzie sm15 czy sm25 powinny się znaleźć np.: całkowo '95. Więc nieprzejmuj się komentarzami tylko dokończ to co zacząłeś.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej