Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Epkowe Lokomotywy i kabiny.
EP08_015:
--- Cytuj ---charakterystyką typu dumb
--- Koniec cytatu ---
Jesli dumb to po co kabiny? w dumbach sie kabin nie stosuje.
LHS_ST40S:
Ja z kolei proponuję wydanie modeli razem z kabinami, im więcej wydane tym lepiej, a z fizyką jeżeli są problemy jej wykonania to już sprawa subiektywna czy ktoś chce loka postawić jako dumb czy jednak jechać i wtedy przypnie sobie pewnie fizykę od innej SM. Smutno by było gdyby tyle roboty z kabinami poszło na marne. Pamiętam jak ktoś robił model ED74, a że symek nie obsługuje aktualnie rozruchu impulsowego to nic z tego nie wyszło(szkoda że nawet dumb'a nie było).
EP08_015:
A po co? Lista przeciwnikow tego pomyslu rośnie i będzie rosla. Popatrz na ankietę. A przeciwnikow jest tylu bo:
1. nie lubią pojazdow historycznych, lub maja zdanie w stylu co było mięło i nalezy to pogrzebać,
2. brak realistycznej fizyki przekladni hydraulicznej oraz brak dobrych danych na temat dzialania tych lokow, chociaz
jeden z kolegow ma duzo danych o sm25, bo ma ksiazke, mimo to exe nie obsluguje przekladni hydraulicznej.
Mnie osobiscie robi sie slabo jak widze pojazd podobny do predatora (taurusy itp), i dlatego robię i będę robić dalej pojazdy historyczne, jak nie dla wszystkich to chociaz dla siebie.
maciekmaciek:
Może pójdźmy wszyscy z Epkiem na ugodę. Jeżeli po zakończeniu ankiety, (np. 1 grudzień) na TAK będzie ponad 50% głosujących, to znaczy że chcemy te modele, i te kabinki, nawet z lekko niedopracowaną fizyką. A jeżeli będzie mniej niż 50%, to nie przewiduję że będzie mniej :)
To trochę z żartobliwego punkty widzenia, ale naprawdę myślę, że warto wydawać te modele. Nie przejmuj się ankietą i jej wynikami. Ci, którzy nie będą chcieli używać, niech nie używają, jednak są tacy którzy z chęcią by pojeździli pojazdem, którego na oczy nie widzieli.
Pozdrawiam.
Krzysiek626:
--- Cytat: Ra w 15 Listopada 2009, 19:17:27 ---Ja najbardziej się cieszyłem z modelu Ma090. ciach
--- Koniec cytatu ---
Nie Ty jeden: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,6768.msg68356.html#msg68356
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej