Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Ludzie w symulatorze

<< < (4/6) > >>

Ra:

--- Cytat: libertyn89 w 01 Sierpnia 2009, 23:38:13 ---Z tego co widzialem na YT, to tam nie ma animacji chodzacych ludzi. Po prostu co kilka sekund znikaja oni z peronu i pojawiaja sie w tramwaju.
--- Koniec cytatu ---
Prawdopodobnie widziałeś vBus. Ludzie w ATS normalnie chodzą, gromadzą się na przystankach, sami otwierają sobie drzwi tramwaju (IOD) i zajmują miejsca. Od wersji 0.57b wyglądają lepiej i mają inne ubranka. Trochę im jeszcze wchodzenie po schodach nie wychodzi, ale nowa, jeszcze lepsza wersja ludzików jest w drodze.

Szymoniak:
No właśnie, ale może by sobie narazie na własny użytek chociaż tych ludzi z ATS-u puścić do symka i zobaczyć jak to będzie wyglądać.

ZiomalCl- sorry za przeszkody :D

Wdowa94:
Można samemu zrobić animacje z prostym szkieletem w 3dsmax

libertyn89:
Ale to tylko 3dsmax, a o ile mi wiadomo animacja typu translate do tej pory nie dziala w symulatorze. Czyli jedyne wyjscie - ludzie jako dynamic.

Wdowa94:
Właśnie minusem engine'u symulatora jest (jak narazie) brak wsparcia wielu funkcji rozbudowy w oficjalnych exe (Najnowszy DiezelPacka).
W niektórych wersjach developerskich można już zauważyć (czasami błędnie działające) rozbudowane funkcje, ale najczęściej są w nich błędy związane z hamowaniem, co zmniejsza przyjemność jazdy.

W najnowszym exe dodano już obrotnicę, a nawet menu, ale hamulce nie działają poprawnie.

Więc jak widać symulator bardzo szybko zostaje rozbudowywany, i za niedługo (tak myślę) stworzycie coś.
Ja niestety nie jestem developerem i nie zabardzo mogę modyfikować pliki symka (chyba, że tylko dla siebie)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej